Just när sommaren slår ut i sin vackraste blom – så sorgligt

Just när sommaren slår ut i sin fullaste blom och allt andas liv blir jag åter påmind om livets begränsade tid. Blir påmind om hur sorgen kan slå ner mitt i livet likt ett blixtnedslag precis som en sommardag kan förvandlas av ett åskoväder.

Igår var jag på begravningen av den unga pojken som vi hade minnesgudstjänst för förra söndagen. Det var många, närmare femhundra personer, som samlats för att ta farväl och för att stödja varann. Det var vackert, men så sorgligt att en ung människa inte längre finns hos oss. Sorgligt för alla hans nära och kära för vilka han alltid kommer att fattas dem.

Jag har sagt det förut, och jag säger det igen: Vi får inte glömma bort att visa dem vi håller av hur mycket de betyder för oss. Vi måste våga säga de där orden av kärlek medan vi kan. En dag är det försent. Kom ihåg att det sällan är det man gjort man ångar, men det man inte gjorde när man hade chansen. Låt oss vara rädda om varann och leva i kärlek!

Det här inlägget postades i Kärlek. Bokmärk permalänken.

4 svar på Just när sommaren slår ut i sin vackraste blom – så sorgligt

 1. Lilla Lobelia skriver:

  Du är så klok och har så rätt! En vän till mig gick bort för ett par veckor sedan, 52 år gammal. Vi hade bokat att träffas den dagen hon gick bort, och jag tyckte det var konstigt att hon inte var hemma när jag var där o ringde på….

 2. Snorkfröken. skriver:

  Din uppmaning behövs verkligen.
  Överallt ser jag människor som har allt; pengar, hälsa och kärlek, men ändå inte uppskattar det utan gnäller mest på vädret, skatter, regeringen och att de inte kan åka till kanarieöarna som de brukar.
  Vad är det för samhälle vi har och varifrån kommer denna oödmjuka och gräsligt motbjudande attityd?
  Uppskatta det vi har, var tacksamma och var snälla mot varann. Ödmjukhet, Herregud, hur svårt kan det vara?

 3. Singelpappan skriver:

  Håller med Snorkis. Man kan aldrig bli påmind för många gånger om hur viktigt det är att visa kärlek medan tid är.
  Ska genast gå och krama barnen en extra gång.

 4. Kraka skriver:

  Lobelia, Snorkfröken & Singelpappan:
  Ja, jag tror att vi måste bli bättre på att våga visa uppskattning och kärlek. Inte bara till våra närmaste utan till alla vi tycker om och uppskattar. Att säga några varma ord till abetskamrater, funktionärer, servicefolk med flera kostar inget men ger så mycket tillbaka. Kram på er i sommarvärmen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *