Idag bryter jag mot lagen – Länge leve det fria internet!

Igår, den 17:e april, fastslog Stockholms Tingsätt att det är förbjudet att länka till andras material och på så sätt möjliggöra kopiering.

Att länka har aldrig tidigare ansetts olagligt och har varit (och kommer naturligtvis att fortsätta vara) ett vanligt sätt att dela med sig av information av alla de slag, oavsett om det är text, ljud eller bild.

För att visa det absurda i den här domen har jag valt att inte skriva något eget om domen mot Pirate Bay. Istället har jag länkat till några som skrivit artiklar. Det är bara att klicka på länkarna och läsa. So far so good!

Om nu någon av er som läser skulle få för sig att ladda ner dessa länkar till er dator, eller ve och fasa, kopiera texten och skriva den någonstans som om det vore er egen utan att ange källa så har jag genom mitt länkande underlättat ert brott och i enlighet med prejudikat gjort mig skyldig till brott som ger ett års fängelse och ett, i nuläget, okänt belopp i skadestånd.

Visst har vi väl ett underbart samhälle där vårt rättsväsende, som vi alla avlönar med våra skattepengar, tycker det är brottsligt att lägga upp länkar på internet men inte brottsligt att våldta en 15-åring som blir så skadad att hon tar livet av sig. (Länk till artikel om 15-åringen och en till länk) Man ansåg att det inte finns stöd för åtal och valde att lägga ner rättegången. Tack vare våra, folkets, protester kommer man att pröva igen om det finns skäl för rättegång mot den 42-årige våldtältsmannen.

Vill tingsrätten stänga ner internet?

Tingsrätten har bestämt — TPB är cheferna över internet och oss alla

Domen klar i Pirate Bay-målet – ett års fängelse

Idag fälldes de fyra i Pirate Bay – i historieböckerna blir de martyrer

Det här inlägget postades i Länkat från Krakas halvsekelblogg. Bokmärk permalänken.

2 svar på Idag bryter jag mot lagen – Länge leve det fria internet!

 1. Singelpappan skriver:

  Klart att man måste kunna länka! Vad är detta?

  Hoppas att du får en skön helg med mycket sol och vila!

 2. Kraka skriver:

  Precis! Klart man måste kunna länka.
  Men tingsrättens dom startar ett krig mot hela internet och gör oss alla till potentiella brottslingar. Sjukt!

  Ha en skön helg du också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *