Ödlor, smultron och köttbullar – delar av livets goda

Bara tio minuter från en av Sveriges mest beryktade förorter, Husby (som är en del av Kista), ligger mitt paradis. Det tar bara en kort stund för mig att gå till den del av Järvafältet som ligger mellan Akalla och Rotebro, den del där det finns flera fungerande gårdar, där hästar och kor går på bete och där fågellivet är högst levande vid de tre sjöarna som ligger ute på fältet.

Att gå ut på en vandring på den här delen av Järvafältet är inget man gör en kort stund, idag tog det drygt fem timmar innan jag var hemma igen. Men då hade jag hunnit med en avstickare till IKEA i Barkarby för att äta köttbullar och dricka en kopp kaffe.

Under min vandring fick jag syn på en liten, liten ödla. Man ser dem inte så ofta och jag ville så gärna ha ett foto. Tyst och stilla la jag ner stavarna, ställde ner vattenflaskan och ödlan satt fortfarande kvar. Men när jag skulle ta upp kameran ur väskan hörde den hur jag öppnade dragkedjan och fick bråttom in i gräset. Synd! Men jag förstår den, är man så liten är det bäst att vara extra försiktig.

Fortsatte sedan framåt i solen och hittade ett smultronställe, precis så där som man kunde göra som barn med stora, röda smultron som smakar sommar. Solen, svalkan nere vid sjöarna och djurlivet gav mig den extra energi jag behöver för att orka med vardagen just nu.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *