Gotska sandön – tredje dagen

Promenaden i regnet med bara T-shirt och jogginbyxor var inte alls bra för mig. Blöt om fötterna blev jag också och även om jag klarade mig undan utan varken förkylning eller lunginflammation så blev jag väldigt rosslig i luftvägarna. Det pep och rosslade när jag låg ner och vid fyratiden på morgonen var det inget annat att göra än att gå ut och hitta något annat ställe att sova på. Det är svårt att bo trångt när man inte känner varann jätteväl.

Först tog jag en promenad ner till havet och tittade på de stora, mäktiga vågorna. Jag hade ett bra regnställ med mig, eller två udda delar med lite olika egenskaper, och det var inget problem att vistas uomhus trots regnet. Men jag insåg att jag behövde sova ett tag till och det är inte så lätt att lösa ett sådant problem klockan fyra. Först gick jag till rummet där torkskåp och tumlare finns. Men det var för hårt på golvet och jag bestämde mig för att försöka sova på en av bänkarna i kyrkan. Det fungerade betydligt bättre.

När klockan var halv nio gick jag till lägervärden och frågade om det fanns något ledigt rum jag kunde hyra eller i annat fall åka med båten hem. Men det var två riktigt dåliga alternativ eftersom det var fullbelagt och det dessutom inte går någon båt på torsdagar. Istället fick jag låna en sovsäck och blev lovad att få sova på golvet i matsalen. Det kändes som ett helt okej alternativ.

Regnet fortsatte hela dagen och det var hur tråkigt som helst. På kvällen var jag med på visningen av Norra fyren. Det var intressant och trots det dåliga vädret var det värt besväret att klättra upp för alla trapporna.

Efter kvällsgudstjänsten plockade jag ihop mina saker och gick och la mig i matsalen. Det gick rykten om att det nog inte skulle gå någon båt nästa dag eftersom det blåste så mycket. Jag frågade lägervärden och hon sa att de inte går ut med båten om det blåser mer än elva eller möjligen tolv meter per sekund.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *