Hundra procent semester – andra dagen

Efter en god natts sömn duschade jag och klädde mig och gick ner till självhushållsköket och gjorde iordning min frukost. En liten stund lät jag semesterprocenten sjunka och läste några mail och ringde ett samtal för att kontrollera när domkapitlet i Stockholms stift har sitt nästa sammanträde. Men sedan återgick jag till min hundraprocentiga ledighet.

Det regnade ute och det var frestande att ta bussen in till centrum. Men jag övervann mitt motstånd och traskade iväg. På vägen kollade jag var jag ska ta bussen imorgon så jag slipper irra runt och leta.

När jag kom fram till centrala Malmö gick jag in på Trekantens köpcentrum, ett köpcentrum inte alltför olikt Kista. Jag kollade runt lite i olika affärer och hittade ett och annat av intresse. När det blev dags för lunch gick jag till MacD där jag hittade en italieninspirerad hamburgare som finns nu, under en begrändad period. Den var god, men väldigt mättande.

När jag ätit färdigt och vilat en stund gick jag och växlade valuta till imorgon. Det låg ett växlingskontor alldeles mittemot MacD. Därefter fortsatte jag min stadspromenad och gick ut och in i olika affärer. Jag köpte en klänning på Lindex som jag uppenbarligen missat eftersom den inte tillhörde nyheterna.

Efter ett par timmar var jag framme vid Stortorget och gick in på Café Mäster Hans där jag åt en Budapestbakelse och drack kaffe. Satt där ganska länge och läste innan jag gick vidare. Var sedan inne i ett antal affärer innan jag började fundera på att avsluta dagen. Det var väl kanske dags för middag, men jag var inte hungrig efter den stora hamburgaren vid lunchtid. Istället gick jag till Hilton, hotellet som ligger i Trekanten. Jag har aldrig bott där, men varit där på en konferens för några år sedan på den tiden jag hade ett förtroendeuppdrag i redaktionen på tidningen Psyche. Jag gillar deras bar som är en häftig skapelse av glas. Blev jag sittande där ett tag med min bok och ett par glas vin och nötter.

Nu har jag traskat tillbaka till vandrarhemmet igen. Sitter i självhushållets matsal och har druckit en kopp kaffe och ätit ett par smörgåsar med kantarellost. Strax ska jag gå upp på rummet och sträcka ut mig på sängen och läsa slutet i den spännande boken. Det har varit en bra dag, en dag som givit vila och ny energi.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Hundra procent semester – andra dagen

  1. Lobelia skriver:

    Blir glad att höra att du verkligen tar ledigt på riktigt! Du vet ju att jag inte fattar hur du orkar med allt, du är helt fantastisk. Skönt att höra att du ger dig själv tid till avkoppling och energipåfyllning! Ha en fortsatt skön semester.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *