Han har både viljan och rätta känslan – Ola Magnell

Ikväll var Ola Magnell på Klara hall i Enköping. Jag har inte sett Ola live sedan någon gång i slutet av 1970-talet då han var på Bullerbyn, ett musikställe med främst proggmusik som låg på Kungsgatan i Stockholm.

Det var massor av folk och det fanns inte många sittplatser kvar när jag kom. Men jag hittade en stol långt bak i alla fall. Det var god stämning och jag satt bredvid två trevliga tjejer som jag pratade en del med.

Ola spelade både gamla och nya låtar och några av mina favoriter var med bland dem. I pausen sålde han sin skiva Vallmoland. Jag brukar visserligen lyssna på den via Spotify, men kunde ju inte låta bli att köpa den när jag nu fick den signerad.

Ola spelade sin sista låt klockan 22 ungefär. Sedan var det en rad extranummer eftersom vi alla klappade händer och ropade på mer. Efter fyrtio minuter av extralåtar fick vi vara nöjda och Ola tackade för sig. Jag passade på att gå fram och tacka honom med en kram. Det var verkligen en fantastisk konsert!

*Du har viljan men inte rätta känslan sjunger Ola Magnell i Påtalåten som du kan lyssna på I Krakas bloggmusik.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Han har både viljan och rätta känslan – Ola Magnell

 1. Corleonia skriver:

  Hej!har trillat in på din blogg från annat håll och följer den, trevlig!
  Ja han är verkligen bra, härliga texter med mycket tanke!
  Vi behöver mer sådana personer 😀
  Har missat att han kommit ut med ny skiva, får kolla upp den!
  /Mvh A

 2. Kraka skriver:

  Hej Corleonia! Trevligt att du läser min blogg, ska ta och besöka din också.
  Olas senaste skiva är Vallmoland, men den är väl inte alldeles ny kom nog 2003 tror jag. Däremot har han en ny skiva på gång som han tänker spela in under vintern. Några av de kommande låtarna fick vi lite smakprov av också.
  Ja, han är verkligen fantastisk och för att vara 62 år är han väldigt snygg!

 3. Corleonia skriver:

  Vet inte om du sett detta eller om du tycker om dem men jag skickar en länk ändå:
  http://www.dn.se/kultur-noje/scen/nationalteatern-ateruppstar-1.942336

  Kul att läsa om dem 🙂

  Tack, för alla fina kommentarer på min blogg.

 4. Kraka skriver:

  Tack Corleonia för länken! Den hade jag missat.

 5. Magnus skriver:

  Hej! roligt att höra detta! Fick just se att en Maria Pihl släppt en skiva med Magnell-låtar. En promo med titalspår på Youtube:

  http://www.youtube.com/watch?v=tIeIL7PyTl4

  /ett Ola-fan 🙂

 6. Kraka skriver:

  Tack för Youtube-länken! Maria Pihl var ingen jag hört tidigare och det blev en positiv bekantskap.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *