Wherever my cat is thats my my home – eller där jag ställer mina skor

Wherever I lay my hat thats my home sjunger Paul Young, ditt hem är där din katt är står det på en av mina otaliga kylskåpsmagneter.

Har kommit hem efter ännu en arbetsperiod, den här gången bara tre arbetspass. Jag har lätt att anpassa mig och trivs egentligen med att vara ”on the run”. Men jag saknar alltid mina katter när jag är borta och önskar att jag kunde ha dem med mig. Men det går ju så klart inte.

Nu ska jag vara hemma resten av veckan, även om hemma inte betyder att jag kommer att vara i mitt hem hela tiden. Den här veckan byter jag ut mina vårdplikter mot plikter som förtroendevald och gör en rejäl insats inför kyrkovalet. Kyrkovalet är den 20:e september och alla som är med i Svenska kyrkan är röstberättigade. Glöm ine att att göra din röst hörd genom att gå och rösta! Svenska kyrkan är inte bara gudstjänster, det är diakonala insatser för människor som behöver hjälp och stöd på olika sätt, det är insatser – både praktiska och i form av samtal – vid olyckor och katastrofer. Nu senast gjorde våra diakoner i Kista en stor arbetsinsats i samband med den tragiska brandolyckan i Rinkeby där en mamma och fem av hennes barn omkom.

Svenska kyrkan erbjuder olika former av barnverksamhet, till exempel babycafé där småbarnsföräldrar har möjlighet att träffas tillsammans med sina småttingar. Svenska kyrkan har en stor musikverksamhet som många tar del av både vad gäller att lyssna på konserter och att sjunga i kör.

Svenska kyrkan är viktig för integrationen eftersom många av våra invandrare tillhör olika kyrkor och vi genom att samarbeta med dem kan erbjuda en gemensam plattform för religionsutövande. Vi har i Kista ett gott samarbete inte bara med andra kristna utan även med de muslimer som bor inom församlingens område. Vi lever i en svenskkyrklig glesbygd, men i en religiös tätort.

Svenska kyrkan har också hand om våra kulturskatter i form av kyrkobyggnader och konst på uppdrag av Riksantikvarieämbetet. I alla kommuner – utom Stockholms kommun och Tranås – sköter Svenska kyrkan, på uppdrag, begravningsplatserna.

*Whereever I lay my hat thats my home kan du lyssna på i Krakas bloggmusik på Spotify.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *