Don´t fence me in – jag vill inte att det ska vara han

Jag är ingen rädd människa, i alla fall inte i vanliga fall. Men vissa saker påverkar mig starkt. Om ni minns fallet med Caroline som dödades på en rastplats på väg till en jobbintervju, hon som sköts till döds efter att ha fraktats ut i skogen av en, för henne, främmande man. Jag skrev om det i ett tidigare blogginlägg. Att jag påverkades så starkt av just hennes hemska öde är för att jag så ofta tillbringar tid på rastplatser, sitter med min kaffetermos och en bok. Att resa mellan Stockholm och Skillingaryd (det är 37 mil) kan ta mellan tio och tolv timmar för mig om vädret är fint. För att inte tala om hur lång tid det tar för mig till Skåne eller Göteborg med bil. Jag kände mig så kränkt av att man inte ska kunna få vara ifred på en vanlig rastplats utan att behöva riskera att bli ihjälslagen av män som inte klarar av att möta kvinnor. Men den här mannen fick vi ju med tiden veta hade en historia av psykiska problem i botten, det var väl bara slumpen som gjort att han inte dödat någon redan tidigare.

I dagarna har vi fått ta del av ett annat otäckt kvinnoöde, Linda Chen. Hon har varit försvunnen ett tag och nu hade hennes sambo hittat henne död i skogen. Det finns starka misstankar om att det är han som dödat henne. Samtidigt finns det mängder av vittnesmål om vilken fin kille han är, hur han tagit hand om sina kvinnor. Till och med hans exfru vittnar om vilken omtänksam och snäll kille han var när de levde ihop. De sista bilderna på Linda Chen är tagna bara ett par timmar innan hennes försvinnande, av en övervakningskamera på det köpcentra där hon och hennes sambo handlade. De håller om varann och verkar hur förälskade som helst.

Jag vill inte att det ska vara han som är mördaren! Hör ni det, JAG VILL INTE! Inte för att jag känner varken honom eller Linda Chen, men för att om en kille som kan vara så snäll och omtänksam utåt kan mörda sin blivande fru så kan man ju inte lita på någon man. Jag vill inte känna mig rädd för varje man och se dem som potentiella mördare. Jag vill kunna lita på dem jag tycker om i allmänhet och på den jag älskar i synnerhet. Vad är det annars för mening med livet?

*Don´t fence me in är en känd filmlåt, som du kan lyssna på i Krakas bloggmusik.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

6 svar på Don´t fence me in – jag vill inte att det ska vara han

 1. Spin Red skriver:

  Rädsla handlar så mycket om oss själva och mindre om allt det hemska där ute, tror du inte? Jag skrev nyss ett inlägg om den vackra rädslan. Får jag erbjuda det som en liten, liten motvikt mot den hemska rädslan? http://spinred.wordpress.com/2009/09/20/den-vackra-radslan/

 2. Kraka skriver:

  Kanske är det så… jag sitter ju fortfarande ensam på ensliga rastplatser och jag tror fortfarande på den sanna, vackra kärleken. 🙂

  (Men det känns ändå fel att någon som är så omvittnat snäll ska vara en mördare och jag hoppas innerligt att det inte är han.)

 3. Lobelia skriver:

  Jag tänkte precis likadan när jag såg honom – inte han! Men dessvärre är det ju rätt ofta så att förövaren finns i offrets närhet. Och trots det där med rastplatsen är det nog fortfarande så att den farligaste platsen för en kvinna är hemma. Om man ska tro statistiken över våldsbrott mot kvinnor i alla fall.

 4. Kraka skriver:

  Ja, visst har du rätt! Den farligaste platsen för en kvinna är hemma och det är väl tyvärr det nya mordet ett bevis på.

 5. ABC skriver:

  Beträffande exets uttalande om Alm så får man väl ta det för vad det är värt. Att han var omtänksam var HENNES åsikt och värdering, det är inte helt säkert att du hade det den åsikten om du känt Alm. Läser man exets beskrivning av deras äktenskap i media så framstår i mina ögon som en suspekt person i allra högsta grad!
  Men jag har å andra sidan inget behov av att tolka Alm som oskyldig. Jag tror absolut att det är han.
  Kärlek kan man tro på men man måste inte tro på Alm 😀 Det är inte synonymt.

 6. Kraka skriver:

  Det har ju framkommit en hel del sedan jag skrev det här inlägget. Jo, det är nog absolut han som mördat Linda Chen. Han verkar inte alls verit någon trevlig typ…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *