Bullrigt – ett riktigt i-landsproblem

Eftersom jag inte hade något hemma i skafferiet igår var jag tvungen att ge mig ut för att hitta något att äta. Som tur är bor jag ju väldigt nära dels ett stort köpcentrum, dels har jag bara en trappa ner till Statoil och en MacD.

Igår var jag i alla fall inne på MacD i mitt köpcentrum och köpte bland annat en kanelbulle till mitt kaffe. Medan jag sitter där och äter får jag syn på en lapp på bullens pappersform med följande text:

                       Kanelbulle

                   Datum        Tid 

Gjord        09/10/06  07:04

Tinad        09/10/06  08:04

Slängas      09/10/06  15:04

Varför gör man en bulle som sedan fryses ner för att tinas upp exakt en timme senare? Men det allra värsta är väl trots allt att man anser att en kanelbulle som är åtta timmar gammal, varit tinad i sju timmar, är för gammal för att ätas!

Visst ska man vara försiktig med vissa matvaror, kyla ner dem snabbt och inte låta dem ligga framme i rumstemperatur för länge. Men det gäller ju bakteriekänslig mat, inte kanelbullar! Vi borde skämmas när vi slänger mat som är fullt ätbar samtidigt som många inte ens kan tänka tanken att kosta på sig en kanelbulle för 12 kronor!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Bullrigt – ett riktigt i-landsproblem

  1. Lobelia skriver:

    Fy, vilket slöseri. Gillar inte.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *