Snuttifierad dag

Idag har det inte funnits någon egentlig röd tråd. Om man inte räknar min trötthet som en sådan tråd förstås och att jag sovit flera gånger.

Dagen började med att jag vakade av mitt pass på jobbet och bestämde mig för att åka hem direkt utan att sova en stund först. Eftersom det är vardag blir det alltid jobbiga köer och när jag är trött är det bara så vidrigt att sitta i bilkö. Så istället stannade jag till på MacD i Stäket och drack kaffe och åt en bagel och en donut med choklad. Satt och lästa precis lagom länge för att sedan kunna åka resten av vägen utan onödigt köande.

När jag kom hem kollade jag mina mail och bäddade sedan ner mig och sov ungefär en timme. Gick upp, drack kaffe och klädde mig för att åka till den vårdcentral där jag är listad och få en uppföljning efter min sjukhusvistelse. Åkte T-bana dit och naturligtvis råkade jag ut för att han i biljettluckan, som pysslade med något privat, blev jättesur för att han var tvungen att stämpla min remsa eftersom jag inte har kort och kan gå in i automatspärren.

Läkarbesöket var helt okej. Jag fick visserligen en annan doktor än den jag var kallad till, men hon var bra. Hon sa visserligen till mig att det är viktigt att jag förstår att jag behöver inhalera steroider varje dag alltid och inte sluta. Jag försökte förklara för henne att det förstår jag, men att jag aldrig hittat någon läkare som förstått att jag behöver det och att jag ända sedan jag blev sjuk 1982 varit tvungen att tigga recept av läkare jag känner. ”Men nu har du väl förstått att du inte kan sluta” säger hon då. Jag inser att just beträffande den saken så är det liksom ingen idé att diskutera. Hon förstår inte att det är jag som vetat det hela tiden.

I vart fall så skriver hon elektroniska recept som ska räcka ett helt år framåt och säger att hon vill att jag ska komma tillbaka och ta prover så snart jag kan. Sedan är det läkarbesöket över.

Efteråt går jag en stund i Solna centrum, tittar i affärer och äter en fiskburgare och dricker kaffe. Köper en mössa, halsduk och vantar på H&M och årets begränsade upplaga av duschgel med juldoft på Yves Rocher. Sedan åker jag hem och lägger mig igen och sover.

Det blir inte så där jättelänge jag får sova för sedan ska jag iväg och byta mina däck till vinterdäck. Det är ju sista dagen man får ha sommardäck och jag har varit tvungen att avboka en tidigare tid då jag hade bilen på verkstan. Hur som helst går däckbytet snabbt och jag är på väg hem fortare än jag anar.

Bestämmer mig för att bara ställa bilen på min parkeringsplats hemma och sedan ta en promenad till Kista centrum. Traskar runt lite i affärerna och går sedan och dricker kaffe och äter en god bakelse. Innan jag går hem köper jag en liten tetra med Åkesons rödvin.

Väl hemma tittar jag på Vem vet mest på SVTplay och dricker ett glas rött. Sedan tar jag ett bad och därefter läser jag en stund innan jag tar hand om lite viktiga papper. Det har varit en bra dag, även om det inte varit någon vidare struktur.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Snuttifierad dag

 1. Borthy skriver:

  Jag tycker det låter som en skön dag trots att du inte sov så mycket. kram

 2. Snorkfröken skriver:

  Vardagsmys 🙂
  Men hur klarar du av att sova så lite?

 3. Corleonia skriver:

  Lät ändå som att du haft ett ”flöde” i dagen 😀 Men visst är det konstigt att det är så svårt att göra sig förstådd ibland hos en läkare, tror de använder selektiv hörsel ihop med en förutfattad tanke :)Men ändå, gott att läsa att det verkar vara bättre med dig.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *