På bio med han som har en egen plats i mitt hjärta

Har varit på bio ikväll och sett Vägen.

Filmen bygger på Cormac McCarty´s bok The road och är en post-apokalypsberättelse. Huvudpersonerna är en pappa och hans son som flyr genom ett kallt och öde landskap. Livet, för dem, handlar om att försöka hitta mat för dagen och att hålla sig undan från de ligor som plundrar och dödar. Men filmen handlar också om kärlek, kampen mellan det goda och det onda, inte minst då det vi har inom oss av både gott och ont. Rädsla gör människor illa och hur mycket man än försöker hålla den goda elden levande inom sig så blir det inte alltid rätt.

Jag ska inte avslöja handlingen, även om jag skulle kunna skriva flera A4 om både innehållet och om mina tolkningar. Gå och se den här filmen och hitta din egen tolking och din egen upplevelse!

Jag tycker egentligen inte om genren med apokalyps, men jag ser fram mot att läsa The Road, som är på väg till mig från Bokus. Troligen ger boken både en bredare och djupare upplevelse än filmen. Det brukar ju oftast vara så.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på På bio med han som har en egen plats i mitt hjärta

  1. Singelpappan skriver:

    Det framgår inte så tydligt vad du tyckte om själva filmen… 🙂

    Är nyfiken…

  2. Kraka skriver:

    Ok, jag ska skriva en recention sedan. Men jag tror jag väntar till efter att jag läst boken så jag kan se hur mycket mer boken ger. Men jag tyckte filmen var fantastisk på många sätt, men att det finns en hel del frågor som inte blir besvarade. Jag behöver smälta mina intryck lite mer innan jag skriver eftersom jag tycker att apokalyps/post-apokalyps är ett otäckt scenario som rör upp en hel del i mitt inre.

  3. Pingback: Färglös undergång | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *