Vad uppmuntrande det är att googla på “trött”

Jag är trött, väldigt trött, och tänke att jag skulle få några goda råd för att hitta sätt att bygga upp ny energi. Men istället hittar jag den ena artikeln efter den andra som skriver om alla farliga sjukdomar som man kan ha om man är trött. När fantasin hos journalisterna tagit slut och man inte har fler sjukdomar att skrämmas med tar man till ”okänd sjukdom”. Visst blir man piggare? Not!

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Vad uppmuntrande det är att googla på “trött”

 1. Snorkfröken skriver:

  Jag bodde granne med ett par gamla systrar en gång, de var båda över nittio år.
  De var ute och flängde runt på resor, vernissager, teaterföreställningar, you name it!
  De brukade förundrat tala om för mig att de kände sig så trötta ibland.
  Ja, jättekonstigt eller hur? Haha.
  Hoppas du blir piggare snart!

 2. Kraka skriver:

  Tack Snorkfröken! Jodå, visst kan jag förstå att det är tröttande att vara väldigt aktiv. Men jag tror jag lider brist på ljus och kanske vitaminer också. Läste om att i februari är hela vårt förråd av D-vitamin som vi lagrat under den solrika årstiden helt förbrukat. Vi har ju dessutom haft väldigt solfattigt under hösten, november hade visst bara 14 soltimmar i Stockholm.
  Men jag blir lite irriterad när jag är lika trött under lediga perioder och har sovit 10-14 timmar som under jobbintensiva då snittet ligger på 5-7 timmar. 🙂

 3. Åsa skriver:

  Monika !
  Visserligen har vi sovit tillsammans ett antal gånger,men eftersom jag själv sover djupt och gott har jag inte noterat hur Du sover.
  Men…jag kom just att tänka på apnér som orsak till dagtrötthet. Kan det vara det Du har?
  De patienter jag behandlat med snarkskena och som tidigare varit enormt dagtrötta har samtliga blivit pigga redan efter första natten med skena.
  Så jag tänkte föreslå Dig att göra en sömnregistrering.
  Kram/Åsa

 4. Kraka skriver:

  Tack, vad du är omtänksam och gullig. Men jag tror nog det finns andra förklaringar till min trötthet. Gissar dessutom att jag skulle bli utskrattad om jag kom till en doktor och sa att jag är trött och vill ha en sömnregistrering. För jag gissar att första frågan skulle vara hur många timmar jag sover… Mitt snitt ligger under de flesta perioder på kring fem timmar eller mindre. Men nu ska jag ha semester så jag kommer nog att (kanske) hinna sova lite mer. Idag skippade jag simningen och har unnat mig hela sju timmar. Just nu känner jag mig pigg och inspirerad. Ska strax åka från Enköping och ikväll ska jag på en av sr Madeleines fantastiska föreläsningar.
  Kram!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *