Är det d som är problemet?

Efter att jag förkastat alla dåliga artiklar om trötthet och sjukdom grep jag mig an de mer vetenskapliga. Det jag fastnade för var ett antal artiklar om D-vitaminer. Inte minst den utmärkta artikeln i Läkartidningen.

Jag har ett flertal tydliga symptom på D-vitaminbrist (som i och för sig kan vara symptom på något annat) och utifrån hur lite exposition för solljus jag haft de senaste åren så är det en trolig orsak till både trötthet och en del annat. Därför har jag nu inhandlat lämpliga tillskott för att ladda upp kroppen. Sen får vi se om symptomen försvinner eller inte. I vart fall är D-vitamin inte farligt om man nu inte får för sig att stoppa i sig enorma mängder.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

7 svar på Är det d som är problemet?

 1. Corleonia skriver:

  Konstigt det där med vitaminer, när barnen var små så fick de AD-vitamin (5 droppar alla månader utan r :)). Men nu är det bara A-vitamin barnen får. Jag måste fråga någon av döttrarna om varför D har tagits bort, eller vet du det som googlat i ämnet? Men lite vitaminer är väl inte så tokigt, inser jag då jag läste ditt inlägg, får ta en sväng förbi apoteket o köpa lite vitamineraler, brukar funka på mig 🙂

 2. Corleonia skriver:

  Blev osäker på det där med A eller D, googlade och det var precis tvärtom, det är A som tagits bort och det är bara D-vitamin de ger barnen nu. Vad skulle man göra utan google 🙂

 3. Kraka skriver:

  Ja, du hittade ju svaret själv. A är farligt att överdosera och D kan man nästan inte få för mycket av.
  Precis som du säger: Hur skulle man klara sig utan google. 🙂

 4. Singelpappan skriver:

  Hoppas att vitaminerna hjälper. Det är inte roligt att känna sig trött.

  Hoppas att du får en trevlig helg!

 5. Lobelia skriver:

  Hoppas du piggar på dig! För mig är det månaden februari som är trötthetsframkallare numero uno – årets värsta månad om du frågar mig. Troligtvis för att sensommar och höst är mina favoritårstider, och jag är en riktig vårdeppare… Men jag hoppas d gör susen för dig!! Ta hand om dig.

 6. Kraka skriver:

  Singekpappan:
  Jag blir säkert piggare med tiden, speciellt när det blir lite ljusare. Men faktum är att just brist på D-vitamin är vanligare än man trott tidigare.
  Ha en trevlig helg du också!

  Lobelia:
  Håller med om att februari är en seg månad, liksom november. Ta hand om dig du också!

 7. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Men det var ju d jag sa!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *