Lillsemester i Malmö – Första dagen

Efter en natt med väldigt lite sömn var det dags att stiga upp, dra på kläderna och gå iväg till bussen. Jag har alltid svårt att sova när jag ska upp tidigt eftersom jag med min dygnsrytm är rädd att försova mig. Men nu gick det i alla fall bra att vakna och komma iordning.

Vi hade tur när vi kom till Arlanda eftersom vi var tidigt ute och kunde sedan sitta inne på Max och titta ut genom en glasruta på den långa kön till säkerhetskontrollen. När vi gick igenom kontrollen var endast ett fåtal före oss.

Resan, som ju inte är så lång, gick snabbt. Jag läste lite i en tidning och slumrade större delen av tiden. Våra väskor kom snabbt på bandet och vi hade kunnat hinna med flygbussen in till stan. Men jag utgick från att det även skulle finnas vanlig buss och vi skyndade oss därför inte. Därför blev vi kvar på flygplatsen i nästan en timme och tre kvart. Men vi på att äta lite medan vi väntade. Jag åt sushi som var helt okej, men inte den allra bästa jag ätit.

Till sist kom då den bussen vi skulle med och vi färdades in mot Malmö. Vid Södervärn var det dags att stiga av. Sedan var det en bra bit att gå bort till Eriksfält. Inte blev det bättre av att trottoarerna var oplogade och väskan skulle dras genom snön.

När vi kom fram var det ett par timmar kvar tills receptionen skulle öppna. Men vi blev insläppta av några som bodde där och satte oss i dagrummet och väntade. Jag har bott på Eriksfält flera gånger, senast i somras, och är väl orieneterad i lokalerna.

När receptionen öppnade checkade vi in och tog vårt rum i besittning. Snabbt bäddade vi våra sängar och la oss att vila en stund. Lite senare gick jag och S till Mobilia köpcentrum och handlade mat medan min son vilade en stund till.

När vi kom tillbaka packade vi in våra varor i den gemensamma kylen och i vår korg på hyllan. Sedan gick vi upp till rummet. Ungdomarna gick sedan ner till dagrummet för att få tillgång till vandrarhemmets WLAN, medan jag kopplade upp mig med mitt 3G inne på rummet och lyssnade på Kraftwerk på Spotify. La mig för att läsa, men det tog inte lång tid innan jag somnade. Vaknade sedan när F och S kom tillbaka och vi gick ner och åt en kvällsmacka och jag drack en kopp kaffe. Så var den första dagen slut…

*Du som har Spotify kan hitta en av Kraftwerks låtar på min lista Krakas bloggmusik.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *