Lillsemester i Malmö – Andra dagen

Vaknade imorse och längtade efter kaffe. Stängde av väckarklockan så den inte skulle väcka de andra och gick ner i köket och gjorde frukost. Det var en väldig massa folk där nere och jag kände mig ivägen tills jag fått fram mitt kaffe, smörgås och youghurt på bordet. Sedan var det lugnt.

Efter frukosten gick jag upp och klädde mig för att gå till kyrkan. Det är fastlagssöndagen idag. Om mitt besök i kyrkan kan du läsa här.  

När jag kom tillbaka till vandrarhemmet satt min son och hans flickvän i dagrummet och surfade. Jag gick upp och hämtade min dator också och satte mig och lyssnade på musik och läste. Vi blev sittande där ett bra tag, ända tills S skulle ge sig av för att träffa en av sina kompisar.

Min son och jag gav oss ut på en promenad in till centrala Malmö. Det var skönt att komma ut och röra på sig och vi gick in till Gustav Adolfs torg innan vi vände tillbaka åt det håll vi kom från. Men vi gick in på lite parallellgator för att hitta någonstans att äta falafel. När vi så hittade ett ställe där det var riktigt billigt så visade det sig att de inte tog betalkort och vi fick ge oss av på jakt efter en bankomat. När vi väl hittat en så gick vi tillbaka till restaurangen, men då visade det sig att de hade slut på sin falafel. Men vi åt kebabtallrik istället. Riktigt biligt är det här om man jämför med Stockholmspriser.

Efter maten gick vi hem till vandrarhemmet och satte oss med varsin dator i dagrummet. Jag fixade till köttfärsen jag köpt och gjorde en köttfärssås med paprika, morot och zuccini. Den ska vi ha till lunch imorgon.

Nu sitter vi på rummet med varsin dator. Jag ska läsa en stund och sedan är det kanske sovdags. Läser en så bra bok av Fredrik Modéus, Längtan efter liv – Församlingstillväxt i Svenska kyrkan. Det är skönt att ha semester och verkligen känna att jag har tid att läsa och reflektera.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Lillsemester i Malmö – Andra dagen

  1. Lobelia skriver:

    Det är dig väl unt med lite avbrott. Håller med dig, de här små mini-semestrarna, de ger så otroligt mycket energi – känns oftast som de är mycket längre än bara ett par dagar.

  2. Kraka skriver:

    Tack! Ja, det är märkligt vad bra man vilar bara man reser bort några dagar. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *