Eld, blixtar och dunder – Rammstein

Ikväll var det dags för det som är själva anledningen till att vi befinner oss i Malmö och som varit planerat sedan länge, Rammsteins konsert på Malmö Arena.

Rammstein tillhör de artister man absolut ska uppleva live för att förstå hela vidden av deras musik och framträdande. För det är inte bara musik, det är en hel scenshow med eldkastare, fyrverkerier och blixtrande ljus.

Rammstein är ett tyskt band i genren industrimetall, eller mer specifikt, Neue Deutsche Härte som är en musikstil som hämtat inspiration från bland annat industial, heavy metal, hårdrock och elektronisk musik. Bandet bildades 1994.

Namnet syftar på staden Ramstein-Miesenbach där det finns en NATO-kontrollerad flygbas på vilken det 1988 skedde en katastrof i samband med en flyguppvisning. Det extra m:et i namnet gör att namnet kan tolkas som murbräcka. Bandet är känt för sina spektakulära shover med eldkastare.

Det var mycket eld som flammade och det är märkligt hur värmen kan kännas så påtaglig från till synes ganska små eldar. Men varje gång elden flammade upp gick det som en värmevåg som spred sig över publikhavet. Men inte bara elden utan även musiken och stämningen gjorde att det kändes varmt. En fantastisk musik- och helhetsupplevelse!

*Sydsvenska Dagbladets recention kan du läsa här.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Eld, blixtar och dunder – Rammstein

  1. Pingback: Krakas blogg » Blog Archive » Lillsemester i Malmö - Fjärde dagen

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *