Högt över marken, högt över stan

Har jobbat ett extrapass på ett av Stockholms sjukhus idag. Ja, bara att gå upp på morgonen och vara på plats ombytt klockan sju är i sig en plåga, men jag behöver tjäna ihop lite extra till min nästa resa. Det blev ändå en bra dag och jag kände mig nöjd när jag begav mig hemåt.

Jag hade fått tre buntar med olika vårdprogram relaterade till olika sorters operationer och efter en promenad genom staden gick jag till en av mina favoritplatser. Köpte mig en baguette med salami och brieost och ett glas vin och satte mig att läsa. Det var spännande läsning. Visste ni till exempel att kostnaderna för sjukvård, direkta och indirekta kostnader*, orsakade av övervikt är mer än tio miljarder kronor varje år?!! Jag hade ingen aning om det!

Hur som helst så tuggade jag på  min kaloririka macka medan jag läste och skämdes lite för att jag inte valt en nyttigare måltid…

*Indirekta kostnader är kostnader för sjukskrivning och förtidspensionering. Direkta kostnader är vad själva vården kostar.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *