Dålig start förvandlades trots allt till en bra dag

Det var verkligen ingen bra start på den här dagen. Jag skulle ta några prover inför en rutinundersökning och åkte fastande in till min vårdcentral. Att inte få dricka kaffe det allra första jag gör på morgonen är i sig en plåga, men det visade sig bli värre än så.

Jag satte mig i kön vid provtagningen, det var väl så där en fem, sex personer före mig. När det blev min tur visade det sig att min remiss var för gammal och det blev ingen provtagning. Men jag vet ju hur arga de blir på mottagningen på KS om jag kommer dit utan färska provsvar så jag fick börja en turné för att först besöka den mottagning jag ska till nästa vecka för att få en ny remiss och sedan sätta mig i kö på Karolinska sjukhusets provtagning. Det var nästan förtio personer före mig och inga stolar att sitta på. Folk stod i kö och jag satte mig på golvet på min jacka. Det var kallt och dragigt och jag hoppas verkligen att jag inte får både blåskatarr och bihåleinflammation igen.

Till sist blev det i alla fall min tur, även om det var en lång väntan. Det är något sjukt med att ha sådan underkapacitet på ett stort universitetsjukhus så patienterna får vänta en timme på att ta ett enda stackars blodprov.

Nu var jag både desperat och i det närmaste aggressiv. Men äntligen kunde jag köpa mig en kopp kaffe, ja två blev det i själva verket. Åt en macka gjorde jag också med något slags fet skaldjurssmet i. Gott, men säkert inte så nyttigt. Borde man inte föregå med gott exempel i en sjukhuscafeteria och servera lite nyttiga saker? Det fullkomligt kryllade av onyttigt kaffebröd, wienerbröd och, som sagt, inte ens smörgåsarna var speciellt nyttiga.

Eftersom jag först fick turnera runt för att få tag på en remiss och sedan vänta osjäligt länge på provtagningen så missade jag min tvättid. Kändes verkligen som att hela dagen var på väg att gå åt pipan.

När nu allt ändå inte blev som jag planerat bestämde jag mig hastigt och lustigt för att ta buss 3 ner till centrum. Hade inga direkta planer på vart jag skulle åka eller vad jag skulle göra. Men hur det nu var så klev jag av vid Riddarhustorget och traskade iväg till Postmuseet. Där pågår just nu en utställning om Postens reklam som heter Reklam – Ja, tack!. Jag är uppvuxen med reklam eftersom min pappa jobbade med det och bestämde mig för att titta på utställningen. Det blev en riktig nostalgitripp, reklam från 1960-talet och framåt var sådant jag kände väl igen.

Man har en trevlig restaurang inne i museet, men att äta lunch kändes inte så aktuellt efter min sena och kraftiga frukost, som, när det gäller tiden, nog snarast kan betraktas som en tidig lunch. Istället begav jag mig ut på en promenad genom Gamla Stan. Det finns mycket att titta på och även om det inte var direkt soligt så var det ändå skönt att vara ute. Funderade ett tag på att sätta mig ute på ett café, men bestämde mig för att det nog trots allt var i kyligaste laget.

Hamnade utanför Galleri Hagstöms och bestämde mig för att gå in och titta. Det är just nu Helena Stenström som har en utställning kallad Nature light. Du som bor i, eller besöker, Stockholm borde verkligen ta en titt på hennes tavlor! Utställningen pågår fram till och med den 9:e april.

Jag fortsatte sedan min promenad och kom ner till Kungsträdgården där jag faktiskt bestämde mig för att sätta mig på en uteservering. Man kunde låna fårskinn att sitta på och jag satt där ett tag och läste medan jag dracke ett glas rött.

Kände mig rätt frusen efter min läs-och-vinstund och drog mig upp mot Gallerian där jag ganska snart tog T-banan hem. Väl hemma blev det skumbad, läsning och en stund med svtplay. Det blev en plusdag trots allt, en sådan dag som ger mer energi än den tar. 🙂

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Dålig start förvandlades trots allt till en bra dag

  1. Lobelia skriver:

    Snyggt jobbat att lyckas skaka av dig förmiddagen och vända dagen till något bra.
    Håller med dig i allt du skriver om vårdsvängen – 40 pers i kö för provtagning?! Är man inte sjuk innan så lär man ju blir det efter fastande mage i den kön…Trevlig helg!!

  2. Kraka skriver:

    Tack Lobelia! Ha en bra helg du också! 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *