Kulturfyra om frukt, kött och vikt

Kulturbloggen finns något som heter Kulturfyran. Den här handlar om frukt, kött och vikt.

1. Hur mycket frukt äter du varje dag?

2. Vilken är din favoritfrukt?

3. Hur mycket kött äter du?

4. Jag tänkte ta tag i mitt viktläge på fullt allvar nu i vår och gå mig smal. Åtminstone en fem-sex kilo borde jag kunna gå bort. Aftonbladet hävdar bestämt att vi kan gå oss smala på sex veckor.
Hur mycket promenerar du dagligen?

 • Frukt är mitt ständigt dåliga samvete. Men jag försöker få i mig en eller två frukter varje dag. Men min ambition är att äta mer.
 • Jag tycker om bananer, färsk ananas och kiwi. Passionsfrukt är en smakupplevelse som hör till mina favoriter, men det är sällan jag äter just passionsfrukt. Oftast blir det banan, clementin eller päron.
 • Det varierar. Men jag äter absolut inte kött varje dag, inte ens varje vecka om man slår ut det som ett snitt. Men just den här veckan har jag ätit kött flera gånger.
 • Jag promenerar massor, varje dag, med några få undantag när tidsschemat spricker. Dels förflyttningspromenerar jag en hel del, det vill säga jag väljer att gå istället för att åka mellan två ställen jag behöver ta mig. Men jag promenerar även en hel del för promenerandets egen skull. Eftersom trekking (vandring) är en av mina hobbies så måste jag ständigt se till att hålla mig i lämplig promenadform. Det håller inte att resa iväg på en trekkingresa med vandring 5 till 6 timmar per dag och tro att man kan klara det om man inte går ständigt till vardags.
Det här inlägget postades i Kulturfyra. Bokmärk permalänken.

2 svar på Kulturfyra om frukt, kött och vikt

 1. Åsa skriver:

  Hej Du !
  Såg att Du tänkte promenera bort några kilon; just det håller jag på med.
  Har införskaffat en bra stegräknare (har ägt otaliga dåliga sådana) och går och går. Nästan alltid hem från jobbet ,men det är inte så värst långt. Sen kvällspromenader. Sedan 9/4 har vågen minskat med fyra kg. (Ja, vi har haft en vecka Nutrilett på jobbet också, och dessutom har jag haft en helvit månad)
  Kom plötsligt på en dag att jag inte ville ligga som en valross på däcket i höst när vi seglar. Så 12 kg skall bort.
  Därför; långpromenad någon kväll eller helg?
  Vi bor ju så pass nära så det kanske vi kan få till.
  Den här veckan kan jag måndag från 17 eller onsdag kväll.
  Sen åker jag till Barcelona (om askan gett med sig) men sen kan jag…
  Hör av Dig !
  Kram/
  Åsa

 2. Kraka skriver:

  Hallå vännen!
  Nu är det ju i och för sig inte jag som säger att jag ska gå för att gå ner några kilon. Det är Rose-Marie som har Kulturbloggen och som formulerar frågorna som man sedan kopierar och svarar på.
  Men jag vill ju inte heller se ut som en valross i september så det är klart vi ska ut och gå. Men det får bli när du kommer tillbaka från Spanien.
  Just idag har jag varit på pilgrimsvandring i Tyresö, en och en halv mil i terräng. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *