Volontärt

Att vara med i en församling innebär möjlighet att ta del av olika delar av församlingens verksamhet. Vissa väljer att bara vara passiva medlemmar, kanske besöka kyrkan i samband med dop och andra familjehögtider. En del går på gudstjänster mer eller mindre ofta. Vissa av oss tar en mer akiv del i församlingen.

Jag är förtroendevald, något som man kan bli i samband med kyrkovalet som sker vart fjärde år. Det innebär att jag sitter i kyrkofullmäktige och jag har även en plats som ersättare i kyrkorådet och i förvaltningsutskottet. Som en del av er som känner mig vet är jag även förtroendevald i stiftet och har en ordinarie plats i stiftsfullmäktige och en plats i ett av stiftets utskott.

Att vara förtroendevald är visserligen frivilligt, men inte samma sak som att vara volontär. Att vara volontär innebär att man har uppgifter inom församlingen helt utan ersättning. Det kan vara som kyrkvärd, kaffevärd, i en barngrupp eller något annat. Jag är volontär i gruppen som håller i helgsmålsbönerna i Akallakyrkan och i pilgrimsgruppen. Ibland gör jag även inhopp i gruppen som kokar kyrkkaffe i Kista kyrka.

Ikväll hade våra trevliga dikakoner Ylva och Gunilla kallat samman oss som är volontärer i Akalla och Kista för att vi skulle få möjlighet att träffas, äta tillsammans och till sist ha en avslutningsgudstjänst. Det blev en trevlig kväll präglad av värme och gemenskap.

Diakon Ylva hälsar välkommen

Diakon Ylva hälsar oss välkomna

Vi hälsades välkomna och blev sedan bjudna på en delikat buffé. Vi hade möjlighet att prata med varann och umgås. Efter maten blev det en mer formell presentation där var och en fick berätta om vem man är och vilka uppgifter man har. Sedan var det kaffe med en god liten biskvi. Sammankomsten avslutades med en gudstjänst inne i kyrksalen där vi läste tillsammans och lyssnade på sånger från Iona.

Mumsig mat för volontärer

En tallrik fylld från den goda buffén

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *