En annan dag är julen slut

Idag är det Annandag jul, julens sista dag. Sitter ensam, eller i alla fall enbart med katterna som sällskap, och läser en artikel om att man blir sjuk av ensamhet. Nu handlar det ju inte om frivilllig ensamhet utan om den ensamhet som många upplever inte bara i jultid, även om den blir mer tydlig då. För att riktigt illustrera bedrövelsen har man en bild på en ensam man som sitter vid ett stort bord alldeles ensam med en överfull tallrik. Han har inte ens en duk på bordet, inte ett endaste litet julljus. Han ser verkligen ensam ut!

Beträffande min egen jul har den varit bra so far. Jag jobbar ju hela helgen och mina dagar och nätter är väl i stort sett som vilken arbetsperiod som helst. Men jag har ätit lite julmat, sett på Kalle Anka och Karl Bertil Jonssons jul. Det är kära traditioner, även om man numera kan se det mesta online året om. Jag har lyssnat på julmusik i mängd, jag älskar julsånger. Årets favorit är nog Come all ye faithfull (missa inte den skrattande hunden i mitten av uppspelningen!). För den som föredrar lite mer  traditionell julmusik har Frank Sinatra gjort en väldigt fin version, men Come all ye faithfull finns inspelad med de mest varierande artister från Twisted sisters till olika kyrkokörer. Det mesta finns att hitta på Spotify.

Arbetet i vården är ofta tungt även om det finns glädjestunder. Det mest positiva är gemenskapen med arbetskamraterna och teamarbetet när alla hjälps åt runt en svårt sjuk patient. Som alltid på en intensivvårdsavdelning inträffar tragik, men också glädje när någon tillfrisknar för att återvända till livet där hemma.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på En annan dag är julen slut

  1. Snorkfröken skriver:

    Jag håller med dig om att den där teamandan runt en svårt sjuk patient är en höjdare i vårt yrke. Det kan låta makabert för utomstående men jag får en kick av det. Yrkesstolthet tror jag det kallas. Och en jul i ensamhet behöver inte alls vara nåt dåligt om man kan konsten att uppskatta sin ensamhet och göra det bästa av den.

  2. Lobelia skriver:

    Nej, det låter inte makabert, säger jag som är just utomstående. Det känns tryggt att veta att om jag hamnar på en intensivvårdsavdelning så finns det människor som du, som jobbar hårt och ger järnet för att jag ska få alla chanser att fortsätta leva. God fortsättning på helgerna på dig!

  3. Kraka skriver:

    God fortsättning själv Lobelia!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *