9. Your beliefs – Min tro

Jag har nog alltid trott på att Gud finns, trots att jag inte har någon kyrklig eller religiös uppfostran. Redan någon gång i 4- eller 5-årsåldern hade jag en stark religiös upplevelse när jag la handen på den gamla Bibeln som kom från mormors mormor. Jag fick en kort inblick i hur det ”fungerar” med livet efter detta, Det är därför jag har en tro på själavandring som helt avviker från det de krisna kyrkorna har i sin lära. Min tro på själavandring ser heller inte ut som den i hinduismen. Jag har senare i livet haft fler starka förnimmelser som stärkt min tro. Men det här kan vi lämna för jag tänker inte närmare beskriva det här.

Bibeln ser jag som en bok med vägledning hur vi ska tänka och leva. Men den ska tolkas i sin kontext och inte bokstavligen appliceras på här och nu för då blir det riktigt tokigt. Det går att hitta svaren i Bibeln om man letar, men då måste man ha förstånd att tolka hur de ska hanteras i modern tid. Det är det inte många som kan och jag gör inte anspråk på att sitta inne med alla svaren. Men helt klart är att världen blir bättre om vi utgår från kärleksbudet, solidaritet och försöker göra så mycket gott som möjligt. Jag tror inte att Gud, på den yttersta dagen, kommer att ta upp de fel vi gjorde men att vi kommer att få stå till svars för alla de gånger vi inte gjorde det vi borde gjort för en medmänniska.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på 9. Your beliefs – Min tro

  1. Snorkfröken skriver:

    Fint skrivet! Ditt sista stycke beskriver ganska exakt som jag också tror. Jag läste en gång för jättelänge sen om en man som haft en näradödenupplevelse och där fått veta av Gud vilka fel han begått i sitt liv, men inte på ett anklagande sätt utan mera så att mannen skulle få en aha-upplevelse. Och jag tror stenhårt på det där att nån gång, ibland under livets gång, men om inte före så efter döden få insikt i vad vi gjorde fel så att vi ska kunna ta med oss det till nästa liv (eller som mannen i berättelsen, tillbaka till det nuvarande livet)
    Jag tror att det mest handlar om att komma till insikt om hur man ska agera för att bli lycklig själv och att det är det som Gud hela tiden vill. Han sätter inte saker i våra händer som många tycks tro. Vi måste förstå att vi själva är vår egen gud, jesus, dalai Lhama eller whatever. Oj, sorry att jag skrev så mkt flum men jag blev engagerad nu 🙂 Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *