10. What you wore today – Hur jag var klädd idag

Idag, torsdagen den 20:e januari, var det en lite blandad dag vad gäller klädsel eftersom också det jag gjorde varierade under dagen.

Började med att sitta i min slitna, gula morgonrock vid köksbordet. Har så länge önskat mig en ny rock, men inte hittat precis den jag vill ha. Under hade jag mitt ganska nya flanellnattlinne i rosa som jag köpte strax innan jul. Varmt och skönt. Ett par trosor under ingick också i morgonens klädsel.

Vid lunchtid insåg jag at jag behövde tidigarelägga min tvättid för att få dagen att gå ihop. Av med de flesta kläder utom underbyxorna. På med BH:n, mest för att min stegräknare är fäst på den. Drar sen på mig grå lånkalsonger, en grå T-shirt med Musse Pigg som jag ”ärvt” av min son. Han hade den i 12-årsåldern och ett par år framåt. Sedan fick jag den när den blivit för liten för honom. Slänger på mig min gröna kappa och ner med fötterna i mina gamla snowjoggers som jag har för sista sässongen. De är på väg att slitas ut och till hösten får det bli nya kängor eller liknade. Sedan ut i tvättstugan där jag till min glädje hittar en ledig tid meddetsamma.

Åter inne igen är det samma klädsel minus kappa och fotbeklädnad. Är för det mesta barfota inomhus. Springer sedan lite fram och tillbaka mellan hemma och tvättstugan och kastar då på mig erforderlig klädsel – kappa och skor. Jag ger mig också iväg för att lämna, glas, plast, metall och papper till återvinning. Dit är det lite längre och jag tar på ett par sockar och min hoodjacka i grått och lila under kappan.

Lite senare ska jag iväg och träna och efter det ska jag hem till en väninnna för att äta middag. Jag klär på mig mina lila manchesterjeans utanpå kalsongerna, tar dubbla par sockar varav ett par lila ytterst. Byter T-shirten med Musse Pigg till en svart med en katt som går uppe på en mur som jag köpt i Korcula i Kroatien. Den grå-lila hooden för värmens skull och gröna kappan och mina slitna snowjoggers på fötterna.

På träningen är det en rosa top och grå träningsbyxor som gäller. På fötterna svarta aerobicskor. Sockar och underkläder förstås. Efter träningen åker jag hem till min väninnna med de kläder som jag hade på väg till träningen. En dag är slut och på natten sover jag i en T-shirt och underkläder.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *