Tisdagsfredag

In here it’s always Friday star det utanfor T.G.I Friday’s. I hela mitt vuxna liv, sedan 1974, har jag jobbat skift med helgtjanstgoring. De forsta aren var det strikt schemalagt varannan helg och jag har aldrig haft nagon kansla for det dar med att det ar helg. For mig bestar livet av antingen arbetsdagar/arbetsnatter eller dito lediga. Jag har jobbat klart de natter jag skulle jobba och har nu en period ledigt. Ledigt betyder i och for sig inte att jag inte har inbokade plikter, men jag ska i vart fall inte tjanstgora pa nagot sjukhus.

Efter att ha sovit ett antal timmar, atit eftermiddagsfrukost och klatt mig akte jag in till Fridhemsplan dar jag hade ett avtalat mote. Efterat promenerade jag lite planlost, var inne pa biblioteket och lanade en bok och kollade i lite skyltfonster medan jag bestamde vad jag skulle gora pa kvallen.

Efter att ha konstaterat att Thelins’s bara skulle ha oppet 10 minuter till och att det darfor inte var nagon god ide att satta sig dar med kaffe och bakelse tog jag T-banan in till city. Konstaterade att det stallet jag hade i tankarna redan stangt for dagen och gick darfor vidare till Friday’s. Drack lite rodvin och at vitloksbrod medan jag dels forberedde mig infor ett styrelsemote imorgon dels laste i boken jag lanat pa biblioteket vid Fridhemsplan – Syster av Bengt Ohlsson. Det kanns som att det kommer att bli en bra lasupplevelse.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *