Baktungt äventyr

Jag bor ju på en ö, en riktig ö alltså, inte en sådan där fuskö som man kan åka bil till på en bro. Därför måste jag ta färjan varje dag för att kunna åka till jobbet.

Igår kväll när jag kom ner till färjan var det massor av folk där som stod och tittade på när en lastbil skulle ta sig ombord. Nu var det så att bilen var alldeles för tungt lastad och bakdelen var så nedtyngd att bilen fastnat på vägen upp på båten. Det var en massa aktiviteter på gång för att försöka lyfta upp bakdelen så bilen skulls kunna fortsätta framåt. Till sist lyckades man i alla fall pallra upp den och få den framåt. Färjan gav sig av, men ingen annan fick kliva ombord. Färjan, som är en linfärja, hade ändå svårt att hålla kursen rak och var ordentligt nertyngd på ena sidan.

Klockan gick och färjan kom iväg väldigt sent och det var inte säkert att jag skulle kunna hinna med den buss som jag skulle med för att ta mig till min bil. På kvällen går inte bussarna så ofta och jag kände mig lite stressad. Men jag fick lifta över till Koön med ett par trevliga tjejer som jobbar som hamnvärdar på Marstrandsön. Åkte med deras lilla plastbåt som de har som tjänstebåt. Typiskt nog hade jag en vristlång kjol och det såg säkert löjligt ut när jag tog mig i och ur båten. Dessutom är jag ju inte någon supervan båtmänniska…

Bild kommer senare, när jag laddat upp den.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *