Jagskabaracentrifugen

Vad en centrifug är vet väl alla. Om inte annat så har man nog stött på fenomenet när man tvättar och maskinen centrifugerar.
Tvättrumman snurrar allt snabbare och tvätten pressas mot tvättrummans vägg och ut genom de små hålen pressas vattnet. Ju snabbare det går desto mer pressas tvätten och vattnet. Det beror på centrifugalkraften.

Ibland snurrar det allt snabbare i livet och man pressas mot väggen och all energi och livsglädje trycks ut tills man känner sig som en trasa.
Hela tiden tänker man att man ska vila snart, och säger till sig själv jag ska bara. Men det ena leder till de andra och de där sakerna som man bara ska göra innan blir fler och fler medan all ork pressas ut.

När tvätten är centrifugerad hänger vi upp den och den är fräsch och till glädje. Men människor är inte som tvätt och istället blir vi trötta, ofräscha och till allt annat än glädje för oss själva och våra nära.
Därför gäller det att stanna upp, fylla på med ny energi och livsglädje innan vi är så uttorkade att vi sitter fast i väggen. För har man väl fastnat där så är det väldig svårt att komma loss igen.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *