Nyårsafton eller Vad är väl en bal på slottet

Nyårsafton, en kväll för fest. I kväll har jag klätt mig i vitt, med några mindre, blå detaljer. Till det svarta flipflop-skor.
Kvällen, och natten, ska tillbringas i en byggnad som mycket väl skulle kunna gälla för att vara ett slott. I vart fall har delar av byggnaden en anrik historia.

Det ursprungliga sjukhuset i Södertälje låg på Orionkullen, som är belägen på andra sidan av kanalen. Det kallades lasarett och var på den tiden ett Lasartett av Serafimerorden. Sjukhuset öppnade 1777 och hade då 20 vårdplatser. År 1869 hade man byggt nytt med 24 vårdplatser.
År 1907 invigdes ett nytt sjukhus i Södertälje på sin nuvarande plats och hade vid invigningen 36 vårdplatser. Efter det har sjukhuset succesivt byggts ut.

Idag är Södertälje sjukhus ett av landets största länsdelssjukhhus och ett av Stockholms läns landstings sex akutsjukhus.
Man har 170 vårdplatser fördelade på 11 avdelningar. Det finns 7 mottagningar och det görs 130 000 besök varje år. Varje dag föds 4-5 barn på södertälje sjukhus.
Sjukhuset har 1000 anställda fördelade på 175 läkare, 375 sjuksköterskor och 270 undersköterskor och administrativ personal.

Men även om man jobbar en sådan här kväll vill man ju ha det lite trevligt. Vid Tolvslaget sticker vi ut våra huvuden från salarna och skålar  in det nya året, sedan går vi ut i omgångar och äter en himmelskt god smörgåstårta som en av mina arbetskamraters man gjort.

GOTT NYTT 2013 önskar jag alla!

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Nyårsafton eller Vad är väl en bal på slottet

  1. Pingback: Med list(a) | Kraka

  2. Pingback: Trevligt sällskap, mat och fyrverkerier | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *