Vardag, en sällsam gåva

Helgerna är slut och slut är också den nästan veckolånga ledighet jag hade på mitt schema efter att jobbat både jul och nyår.

Jag brukar alltid framhålla att för den som jobbar skift finns inte vardagar och helgdagar, bara dagar för arbete och dagar för ledighet. Men just därför är det så skönt när allt återgår till det vanliga. Det är oerhört störande när den lediga måndagen förvandlats till röd dag och affärer, gym och annat har begränsade öppettider eller i värsta fall till och med är stängda. Ännu värre är det när vägen till arbetet blir extra besvärlig för att bussar, tåg och T-bana har specialtider – tider som naturligtvis är anpassade efter den som jobbar dagtid måndag till fredag med ledigt alla helgdagar.

Nu rullar det på fram till Påsk innan det åter är dags för oreda i almanackan. Visst finns det en hel del dagar under vägen värda att uppmärksamma, man ska ta vara på varje tillfälle till glädje och fest. Nästa speciella dag är Fettisdagen, som i år är tidig och inträffar redan den 12:e februari. Bara ett par dagar därefter har vi Alla Hjärtans dag.
Den 20:e mars är det Vårdagjämning och Maria Bebådelsedag infaller den 25:e, mer känd under det folkliga namnet Våffeldagen. Sedan är vi framme vid Påsken. Därutöver kommer en hel hög med mer privata dagar att fira på olika sätt.
Var dag är en sällsam gåva, men just nu känns vardagen som en gåva att vara glad åt. 

*Var dag är en sällsam gåva är en gammal andlig sång som man inte hör så ofta numera.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Vardag, en sällsam gåva

  1. Åsa skriver:

    8 mars inte att förglömma!

  2. Kraka skriver:

    Helt riktigt! Jag har planerat att vara ledig den dagen, men jag vet inte hur det är nuförtiden. Förr var det alltid fester och aktiviteter som man kunde gå på men kvinnorörelsen är väl inte lika aktiv som på 70-talet gissar jag. Men en ordentlig fest vore ju inte fel… Dessutom är det ju faktiskt fredag i år.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *