Min hem är min borg

Den största fördelen med att ha ett eget hem är att man får bestämma helt själv. Ingen ställer krav på att man ska vara social när man är som tröttast, ingen retar sig på att man lägger sig tidigt en lördagskväll, äter knäckebröd i sängen eller lyssnar på musik mitt i natten.

Som igår, en lördagskväll då det fanns flera spännande saker att välja på, gick jag och la mig strax efter klockan åtta. Jag var helt enkelt utmattad efter veckans arbete, en trevlig fredagskväll och en synnerligen intensiv lördag.

Första gången jag vaknade var klockan bara strax efter midnatt. Kände mig egentligen rätt pigg men insåg att det knappast var någon god idé att gå upp. Somnade om och  nästa gång jag vaknade var klockan tre. Nu kändes det som dags att gå upp.

Mitt i natten har jag lördagskväll, tittar på Stjärnorna på slottet och dricker kaffe. Ingen som stör mig, ingen som undrar vad jag håller på med och jag får bestämma själv. Det är så skönt!

Man borde inte sovainspelad av många, här med Jack Vreeswijk.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *