Technomässa i Årsta

I fredagskväll var jag på Technomässa i Årsta kyrka. Jag hade sett på Facebook att man skulle ha en technomässa och blivit väldig nyfiken på vad det kunde vara. Jag gillar technomusik och gudstjänst är en viktig del av mitt liv så en kombination av dessa två måste ju vara något alldeles extra. Dessutom är jag intresserad av gudstjänstförnyelse och ser många fördelar med att man bygger gudstjänster runt nutida musk och uttrycksformer.

Det var nästan lite pirrigt att kliva in i kyrkan och ha noll koll på vad som skulle hända. Det var massor av ungdomar där, en och annan vuxen och några mindre barn. Musiken var redan igång och man kunde fördansa inne i kyrkorummet för att komma i stämning innan det var dags för nattvardsgudstjänsten.
Jag hade min son med mig och eftersom vi båda var lite trötta efter arbete satte vi oss ner och drack varsin Coca cola i hallen utanför själva kyrkorummet.Man hade ansiktsmålning och jag fick ett hjärta i guld på min vänstra kind. Det var spännande att titta på folk och den nästan en timme långa väntan, vi var där i god tid, gick snabbt.

Själva gudstjänsten var byggd med mässans alla delar. Det var musik, dans och sång. Texterna projicerades på väggen ovanför altaret och alla hade möjlighet att sjunga med. Prästen höll i instiftelseorden, utdelandet och välsignelsen. Det fanns en närvaro och en glädje man sällan känner i den traditionella mässan. Alla var en del i de som hände.

Det är från början Katarina församling som började med technomässor och delaktighet är ett av nyckelorden.Texterna projicerades i storbild på väggen

 

 

 

 

 

Kyrkrummet var fyllt av dansande, sjungade barn,ungdomar och vuxna

 

 

Texterna i mässan tolkades i dans och rörelse

 

                                                                     

 

 

 

 

Ännu en av mässans texter

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *