Hur tänkte ni nu IKEA?

Jag såg den imorse, den märkliga reklamen i  två delar. IKEA har kommit med en ny möbel som de kallar Uppleva. Möbeln är i själva verket en TV-bänk med inbyggd TV, DVD- och Blue Ray-spelare.
Kanske är det här en lösning för den som har trångt hemma, annars har väl de flesta av oss dåliga erfarenheter av alltför hopbyggda multimedialösningar. Men lite kul som nytänkande är det trots allt.

Nu till den märkliga reklamen. Det är dags att tömma vardagsrummet och låta den nya möbel-TV:n flytta in. För att få plats har man buntat ihop mattan, soffa, fåtöljer med mera. På högen som ska kastas sitter också en katt.

Bilden ger öppet för ett par olika tolkningar:

 • Man slänger ut allt, till och med de levande varelser man delar sitt hem med. Sedan sitter man där, i ett i övrigt tomt vardagsrum, och glor på TV.
 • Man har fått fullkomlig spunk och slänger ut allt som gör ett hem trivsamt för att istället passiviseras framför TV:n.
  Den enda som förstår vansinnet är katten som klamrar sig fast på högen av hemmiljö som nu ska kastas ut.

Jag föredrar den andra tolkningen, katter är kloka djur.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Hur tänkte ni nu IKEA?

 1. Gunnar skriver:

  Jag har inte sett den reklamen än men den lär väl dyka upp i rutan. Lite spännande med kombinationsmöbeln. När jag var ung ( long time ago) hade vi en möbel som var ett skåp med inbyggd skivspelare och radio.

  • Kraka skriver:

   I mitt föräldrahem fanns både in TV inbyggd i ett skåp och e nstor möbel med grammofon, radio och rullbandspelare. På den tiden var saker robusta och det fanns även reservdelar vid behov.
   När jag var gift hade vi en TV med inbygg VHS-video. När videon gick sönder gick det inte att göra något åt eftersom den var inbyggd i själva TV:n.
   Jag, som bor nära en IKEA, ska spana in den där nya möbeln. men jag har inga planer på någon TV alls, fungerar fint med enbart dator.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *