Böcker om att läsa – Bokbloggsjerka 15-18 februari

Bokbloggsjerka handlar, som det låter, om böcker.  Varje fredag till måndag skriver ett antal bloggare utifrån en given fråga. Veckans fråga är: Det finns en uppsjö av böcker om skrivande men kan du tipsa om en bok om läsande? Om du klickar på länken hittar du de andra som också svarat på frågan.

Jag känner inte till någon bok som direkt handlar om att läsa. Men jag vill berätta om den bok som betytt mest för mitt läsande, den bok som blev början till ett liv i böckernas värld.

Nu ska vi läsa, av Stina Borrman, Frits Wigforss och Ester Salminen. Utan den boken hade jag kanske inte ens varit läskunnig… Jag minns fortfarande en del av de små bokstavsverserna, till exempel ”Runt omkring kan ormen sno så den blir ett finfint O” och ”Svart av sot är sotarn nu men han kan bli ren som du”.

 

 

*Jag har lånat bilden från Bokstugan Bergby antikvariats hemsida eftersom mitt exemplar från lågstadiet inte i nuläget befinner sin på samma plats som jag.

 

Det här inlägget postades i Böcker, Bokbloggsjerka 2013. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *