En lördagspromenad

I lördags tog jag en promenad innan jag åkte till jobbet. Det var härligt vårväder och alldeles blå himmel.
Jag fick syn på en vacker koltrast, svart med gul näbb. Men innan jag fått till det där med kameran hade den naturligtvis redan flugit sin kos. Då fick jag istället syn på en fasan, visste inte ens att vi hade fasaner på Järvafältet. Som den värsta Kalle Anka gav jag mig av efter den för att plåta. Men den som känner till fasaner vet att de kan vara väldigt snabba på benen och jag hann inte ikapp innan den gömt sig i buskarna. Ville dessutom inte jaga upp den bland hus, bilar och andra farligheter.
Istället fortsatte jag min promenad och bestämde mig för att hålla mig till växter, de står snällt still tills jag fått dem på bild.

 

 

Jag är väldigt förtjust i trädsiluetter

 

 

Stubbar och lite granris kan vara väldigt dekorativt i sin enkelhet

 


Jodå, det är Kista Tower bakom grenverket och till vänster skymtar Viktoria Tower, denna fanatsiska byggnad där arkitekterna Gert Wingårdh och Per Odebäck inspirerats av en av Charlotte Perellis klänningar (sic)

 

 

 

Igelbäcken, fridlyst på grund av den i Sverige sällsynta fisken Gröning

 

 

 

 

 

 

Fjolårets nypon, svarta efter vinterns frost.

 

 

 

Det blev en koltrast till sist i alla fall

 

 

 

 

*Sic är latin och används för att styrka att något osannolikt verkligen stämmer. Till exempel används det i recept då läkaren ordinerat en dos som är betydligt högre än vad som är normalt.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på En lördagspromenad

  1. Åsa skriver:

    Vackra bilder!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *