Olympus has fallen

Olympen eller Olympos var i den grekiska mytologin ett berg där de högsta gudarna bodde. I den här filmen är det ett täcknamn för Vita huset.

Hela historien är väldigt orealistisk och skulle inte kunna hända i verkligheten även om många, inte minst USA själva, vill få världen att tro det.
Vita huset är en av världens mest bevakade byggnader och bara för att komma in i USA krävs en hel del säkerhetskontroller. Att man skulle släppa in terrorister så där utan vidare samtidigt som en hel armé av dem kunnat mobilisera utanför,  sorry, men det tror vi inte på.

Trots det orealistiska i själva handlingen är det en film med verklig action och på det gamla klassiska sättet finns det en ensam hjälte som lyckas överleva det mesta . Att jämföra filmen med Die Hard-filmerna är inte fel och Gerard Butler är en värdig arvinge till Bruce Willis.
Morgan Freeman har en roll som talman och tillförordnad president, medan den riktiga presidenten är oförmögen att utföra sitt ämbete. Jag har alltid gillat Morgan Freeman, som trots sina dryga 75 år är en attraktiv man. Jag hade sett en trailer vid ett tidigare biobesök och valde att se den här filmen just för att han är med.

Gillar du action och spänning, nåja slutet var förutsägbart, ska du se den här filmen. Både jag och mitt sällskap tyckte det var väl använda 1 timme och 59 minuter.

 

Det här inlägget postades i Film, Mammason. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *