Storytel – Dans på glödande kol

Storytel är en betaltjänst på internet och i mobilen där man kan lyssna på böcker som man antingen laddar ner eller streamar.
Nu  har jag lyssnat klart ännu en bok Dans på glödande kol av Anna Jansson.

Det brinner på Ölandsgatan i Visby, först en gång och sedan igen och bränderna visar sig vara anlagda.
Det finns många att misstänka och spåren leder först till elvaårige Leo som haft ett tufft liv sedan hans mamma omkom i en brand på fastlandet. Men spåren leder också till ett gäng som umgåtts sedan gymnasietiden och där finns det många hemligheter.
Vem är det som tänder på? Är det en pyroman eller ligger det något annat bakom mordbränderna?
Maria Wern och hennens kollegor vid Gotlandspolisen har bråda dagar för att lösa fallet innan ännu fler blir hemlösa eller mister livet.

Boken är den fjortonde om polisen Maria Wern. Det underlättar säkert  att följa de bakomliggande personberättelserna om man läser dem i ordning, men för spänningen är det helt ovässentligt eftersom det är en fristående och avslutad berättelse.
Jag hade svårt att släppa lyssnandet, ville veta hur det gick och vem det var som orsakade bränderna. Anna Jansson har helt klart lyckats fånga mitt intresse.

Om du inte tycker om att lyssna på böcker finns den som pappersbok och vill du hellre köpa din ljudbok går det också bra. När jag köper böcker gör jag det oftast på Bokus.

Bokomslag Dans på glödande kol (inbunden)

 

Det här inlägget postades i Böcker, Tell me a story. Bokmärk permalänken.

2 svar på Storytel – Dans på glödande kol

  1. Frudin skriver:

    Jag är också helt fast i Storytel.
    Just nu lyssnar jag på dansk polis-serie. Innan det lyssnade jag på Hammarbypolisen…jag slukar en ljudbok ca varannan dag. Får nog bli Maria Wern efter min nuvarande serie. Så roande och avslapnande att göra hushållsbestyr eller cykla eller vad som helst om man lyssnar! kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *