En ledig dag…

Igår var jag helt ledig, hade inte jobbat på natten och behövde därför inte sova. Vaknade ganska tidigt, eller i alla fall inte senare än vid åttatiden. Vädret var så där, lite växlande molninghet och blåst.

Jag hade lite saker att pyssla med och medan jag åt frukost passade jag på att surfa runt lite på nätet, skriva ett blogginlägg som blivit uppskjutet alltför länge och att läsa nyhetssajterna.

Egentligen hade jag bestämt mig långt innan att jag skulle åka in till Göteborg och gå på bio. När jag stod på färjan mot Koön förstod jag att jag tagit rätt beslut för det började komma ett och annat regnstänk. När vi klev iland i färjeläget regnade det rejält och jag blev ordentligt blöt på vägen till bilen.

Jag åkte mot Kungälv och det såg ut att klarna upp. Parkerade bilen och började gå mot Eriksdal för att ta bussen därifrån. Jag ville veta hur lång tid det tar att gå mellan sjukhuset och Eriksdal.
Men jag hinner inte gå så långt innan regnet vräker ner även här och jag flyr in på Jerkstrands. Tittar på de vackra bakelserna och beställer en halv ostfralla. Det blir en syltkaka också.

Till sist upphör regnet och jag kan fortsätta min promenad mot Eriksberg. Tar sedan bussen därifrån in till Nordstan.

Nu är klockan mer än jag tänkt mig och jag inser att det nog är bäst att ta en spårvagn. Jag hade sett Filmstaden Bergakungen när jag åkte med 8:an förra veckan.
Jag hoppar på 2:an mot Frölunda eftersom 8:an inte går därifrån jag är. Vid nästa hållplats byter jag och åker då åt fel håll. Inte för att jag inte vet åt vilket håll som är vad, men jag har för mig att jag såg biografen före jag åkte förbi Ullevi. Men så är det inte alls, Bergakungen ligger mellan Ullevi och Scandinavium och egentligen hade jag kunnat gå från Ullevi där jag bytte spårvagn. Men jag byter alltså igen och kliver så av vid Scandinavium och det är inte många steg till den stora, moderna biografen. Bergakungen anses vara Skandinaviens mest spektakulära anläggning och har SF Bios största dukar.

Trots allt strul har jag förvånandsvärt gott om tid. I kön bestämmer jag mig för att inte se den film jag först tänkt , utan istället Den store Gatsby. Ett val jag inte ångrar. Vad jag tyckte om filmen kan du se här.

Det är en fin kväll, om än lite kylig. Biografen har en restaurang med uteservering och jag bestämmer mig för att äta middag. Det är ändå ett par timmar tills bussen hem ska gå.
Jag beställer en tonfisksallad med namnet Nemo och ett glas rosévin.

Efter middagen promenerar jag till bussen vid Nordstan. Hinner med en tidigare buss som går direkt till Ytterby utan byte i Kungälv. Men sedan får jag ju vänta desto längre innan jag kommer vidare till Marstrand.

Vid halvtolvtiden anländer jag, i regnet, till Marstrand och skyndar mig hem till mitt rum. En bra dag är slut.

 

 

Vacker vy över vattnet mot bron över E6:an vid avfarten mot Kungälv

 

 

                               En sallad vid namn Nemo

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på En ledig dag…

  1. Pingback: …och en till | Kraka

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *