Ännu en gång slår det mig, det där med ålder och siffror

På väg tillbaka hem till Marstrand passade jag på att gå in på Coop på Koön för att handla lite, behövde mineralvatten och lite middagsmat.
I kassakön på väg ut ser jag någon jag känner, en man som funnits med i många år. Ja, dels i många år i sitt eget liv, men också på så sätt att jag kännt honom länge.
Hade jag inte vetat skulle jag gissat på att han var någonstans mellan pensionsålder och sjuttio, möjligen sjuttiotvå, men absolut inte äldre. Han är pigg och spänstig och fortfarande väldigt aktiv inom politiken.
Trots att jag egentligen visste hur gammal han är, han var ju 86 när han åkte iväg mot Gaza för några år sedan, var jag tvungen att gå in på nätet för att försäkra mig om att jag mindes rätt. Jodå, han är åttioåtta fyllda.
Ålder är bara en siffra. Vi åldras så olika och livet påverkas av så många faktorer, några vi själva kan påverka men också många som står helt utanför vår makt. Det är bara att hoppas man får vara frisk och orkar hänga med.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Ännu en gång slår det mig, det där med ålder och siffror

  1. Gunnar skriver:

    Medellivslängden växer ju hela tiden. 88 år är ju verkligen en aktningsvärd ålder. Man kan bara be om att man får vara lika fisk som ”din” gubbe när man kommer upp i den åldern.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *