EFIT – Ett Foto I Timmen – 27 juli

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 27 juli hittar du här.

Den här dagen, som är en lördag, är jag ledig. Jag har varit ledig hela veckan och det är min sista lediga dag innan det åter är dags för en intensiv arbetsperiod.
Under sommaren hyr jag ett rum på Marstrand.

Kl 08-09: Jag vaknar och det första jag ser är min diskbänk, kokplatta och kylskåp. Jag bor i ett väldigt litet rum och det är bara tre steg från sängen till diskbänken.

Kl 09-10: Det regnar ute och jag sätter mig inomhus med terassdörren öppen och dricker mitt morgonkaffe. Jag är ute och ändå inte ute…

Kl 10-11: Molnen börjar skingras och enligt gammal bondepraktika kommer det att klarna upp när de blå fälten på himlen är stora nog att sy blåbyxor av.

Kl 11-12: Jag går ut en stund och just idag är det Fästningsspelen och ön är full av utklädda människor som rör sig upp mot fästningen. Men jag väljer bort att gå med upp och titta på spelen.

Kl 12.00-12.30: Jag går förbi Posers atelje och tittar ännu en gång på min favorittavla. Tavlan är målad av Per-Olof Eklund, en konstnär vars konst är inspirerad av teosofin.
Jag älskar den här tavlan, men jag har verkligen inte råd att köpa den.

Kl 12.30-13.00: Nere vid Såsen – Socitetshuset på Marstrand – står ett par brandbilar. Man håller på att göra en ordentlig översyn i alla byggnader och kollar att nycklarna passar. För drygt en vecka sedan brann det på Café Matilda och det hade kunnat gå riktigt illa för dem som bor i huset. Nu klarade sig alla människor och djur utan skador och kom levande ut, men byggnaden är svårt brand- och rökskadad.

Kl 13-15: Jag går hem och lagar lunch, falukorv med vita bönor i tomatsås och stekt ägg. Tar också ett litet glas vitt vin och njuter av min uteplats. Nu är det sol igen och varmt.

Kl 15-16: Efter en kort tupplur plockar jag iordning, går ut med soppåsen till våra alltid lika överfulla soptunnor (det är nästan bara på tisdagar, direkt efter tömningen, som det går att stänga locken).

Kl 16: Jag tar 16-färjan över till Koön för att gå till Rosenlund och lyssna på Ted Ström.

Kl 16-18: Jag är som sagt på väg till Rosenlund för att gå på en konsert. Det är en bit att gå, men jag är ute i god tid och vid campingen stannar jag och dricker en kopp kaffe.

Kl 18-ca 20.30: Strax efter kl 18 börjar det. Vi får höra massor av goa låtar och på slutet blir det Vintersaga och som ett extra extranummer får vi höra Jag reser mig igen, den sång som Ted skrev till Thorsten Flinck.

Kl 19 eller så: Någonstans mitt i är det paus. Det ingick ett glas rosévin i biljetten som man fick när man kom, men man kan köpa mer vin i pausen och man kan gå in i galleriet och titta på Teds målningar. Jag hade ingen aning om att han målar och det var spännande att titta på hans alster. Fina bilder!

Kl ca 20.30-21.30: Till sist var det dags att återvända hem igen. Jag promenerade tillbaka ner mot Färjeläget och i backen ner passar jag på att ta en bild på Carlstens fästning. Den är verkligen pampig och hur enormt stor den är förstår man inte riktigt förrän man kommer upp till den.
Som alla fästningar byggdes även den här som försvarsanläggning, men den användes som fängelse för att fångarna skulle bygga och att hamna på Carlstens fästning var det hårdaste straff man kunde få och är än i denna dag det hårdaste straff som utdömts i Sverige. Det var nästan ingen som var dömd att sitta på fästningen som kom levande därifrån. Många svalt eller frös ihjäl.

Kl 22-23: Jag är hemma igen och tar en kopp te på min uteplats. Det är varmt i luften och musik hörs från Hamnkrogen på Koön. Det är skönt att sitta där.
Efter en stund får jag sällskap av en av mina vänner på Sommarhotellet och vi tar varsitt glas vin.

Kl 23-23.59: Det är dags att sova efter en lång och bra dag. Trots att jag bor väldigt enkelt och mitt nya rum är mycket mindre än det jag hade innan är sängen mycket skönare. Jag hade en fullkomligt vidrig säng i mitt gamla rum. Anledningen till att jag bytte rum var att jag ville ha uteplats och att det av en händelse råkade vara ett ledigt. Det är bara två av rummen på Sommarhotellet som har uteplats.

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

16 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 27 juli

 1. Efwa skriver:

  Blir väldigt nyfiken på vad du jobbar med över sommaren. Ska kolla runt lite på din blogg och se om jag hittar något svar.

  • Kraka skriver:

   Jag jobbar på sjukhuset i Kungälv. Det är några mil att köra, men det är det värt. 🙂

 2. Tinna skriver:

  Marstrand, mysigt och vackert!

 3. Kattis skriver:

  Besöker din EFIT. Kul att få följa din dag!

 4. Charlotte skriver:

  Vad mysigt att hyra ett rum så där! Ser så himla skönt ut att sitta där på verandan med ett glas vin!

  • Kraka skriver:

   Ja, det är mysigt. Det är min tredje sommar på Marstrand och tyvärr är snart de elva veckorna slut.

 5. Sirpa skriver:

  Låter som du haft en riktigt mysig EFIT-dag fast den började med regn!

 6. Ariella skriver:

  Hej!
  kikar in på din efitdag.

 7. Gunnar skriver:

  Det är kul med Efit-bloggarna. Jag har själv inte gjort nåt sånt men läser ofta andra som har gjort det.

  • Kraka skriver:

   Ja, jag har blivit lite biten. Jag kollade lite på de tidigare jag gjort under året och det är verkligen lite speciellt eftersom många av bilderna är så udda och som man aldrig skulle tagit annars.

 8. Frudin skriver:

  Supermysigt EFIT!
  Kul att få se hur du har det!
  Tavlan var fin!

  • Kraka skriver:

   EFIT är ju kul just för att det blir en del bilder man annars aldrig skulle tagit. Som de där med soptunnorna… 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *