Familjegräl? Eller bara en utflykt med barnen?

När jag kom från jobbet imorse och parkerade bilen såg jag en av svanarna simma runt alldeles ensam. Hur jag än spejade kunde jag inte se varken den andra svanen eller ungarna och blev rejält orolig att något hänt dem.
När jag sedan kom lite längre fram utefter vägen fick jag syn på den andra svanen och de två ungarna. De simmade runt och doppade huvudena i vattnet för att skaffa sig något gott att äta.
Var det så att de hade grälat och därför åt frukost var för sig? Eller var det helt enkelt så att mamma svan tagit sig en utflykt med barnen?
Svanar lever tillsammans hela livet och det är nog säkert inte så konstigt att de behöver en del egentid, precis som vi människor…

Du kan se tidigare bilder på familjen Svan om du klickar på länkarna nedan:

Familjen Svan

Gamla bekanta

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Familjegräl? Eller bara en utflykt med barnen?

 1. Ingrid skriver:

  Så stora svanungarna redan har blivit!

  Jag bevakade ju ett svanrede för något år sedan, men det paret fick inte ut några ungar och en dag låg äggen där övergivna. Det var riktigt sorgligt för jag hade verkligen sett fram mot att få se de små dunbollarna. Det strök omkring en mink där vid boet och jag vet inte om det kan ha oroat svanparet så att de övergav det.

  Ha en fin dag, här regnar det!
  Kram, Ingrid

 2. Gunnar skriver:

  Jag har också hört att svanpar håller ihop så kanske var det en tillfällig utflykt av pappa eller mamma svan. Kanske kollade hen var det fanns mat?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *