Vad är det egentligen som är bäst?

Att film är bäst på bio har vi ju hört många gånger och jag måste nog hålla med om det. Inte för att det är något fel på att se film hemma heller, inte ens att se film i mobilen. Men nog är det något speciellt med att se film på en riktigt stor duk, att se film i 3D eller på IMAX. Tyvärr har vi ju bara en enda IMAX-biograf i Sverige och de visar dessvärre aldrig vanlig spelfilm. Men å andra sidan erbjuder de hejdundrande naturupplevelser. Har du aldrig varit där så ska du absolut gå dit när du är i Stockholm, Cosmonova på Naturhistoriska museet.
Sveriges största biografdukar finns på Bergakungen i Göteborg, där man i två salonger har duk i storleken 18×7,6 meter. Men den biografen är imponerande på fler sätt och jag har ännu bara sett film på mindre dukar där.

Mat är bäst på bio står det på annonspelare utanför biografen när jag kommer dit. Är det så? Njae, kanske inte. Men det är väldigt trevligt att kombinera sitt biobesök med att äta något. Igår fick det bli en Black Sheep, en varm bagel med chevréost, spenat och honung. Givetvis blev det ett glas vin också medan jag väntade på filmen, Paranoia.

Var mat är bäst beror nog på vad man vill äta.
Men det är fiffigt att använda en välkänd slogan i sitt ursprungliga sammanhang men med en ny innebörd.

 

 

Black Sheep, en varm bagel med chevréost, spenat och honung

 

 

Det här inlägget postades i Film, Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *