Om bord

Alldeles strax före lunchtid klev jag ombord på IKEA, en byggnad stor som en bättre atlantångare där den ligger ute i Bäckebol.
Eftersom jag var hungrig som en varg började jag med att äta lunch, idag erbjöds kålpudding till det facila priset av 39 kronor. Med ett tillägg av blott 7 kronor kunde man få en chokladmousse som efterrätt. Kaffet är alltid gratis på vardagar för den som kan visa upp ett Familykort. Jag tog min bricka och hittade ett ledigt fönsterbord.

Som jag skrivit tidigare bor jag möblerat men saknar avställningsytor. Jag hade därför bestämt mig för att köpa två små bord. IKEA har ett fint, och billigt, litet bord som heter Lack. Bordet finns i en underbar, mörkt turkos färg. Men inte med bästa vilja i världen kan jag placera ett bord i den färgen i mitt rum som går i lila och grått. Ja, förutom då det illgröna skrivbordet förstås. Men det har jag varken valt själv eller skulle kunna få att gå ihop med ett bord i turkos.

När jag nu var på IKEA passade jag på att köpa en Byllan, ett slags laptopbord att ha i knät. Jag har en Byllan hemma i Stockholm och kan varmt rekommendera det till den som gillar att sitta i sängen med sin bärbara dator.
Jag köpte mig också en långsmal bricka att ha i fönstret när jag sitter där med fönsterbrädan som bord och något ätbart medan jag tittar drömmande ut över trädtopparna.
Även några andra saker hamnade bland mina inköp, men de faller inte under det här inläggets rubrik så dem lämnar vi därhän.

 

 

Mat på bordet

 

 

        

                            Bordet Lack i tre färger

 

 

 

Laptopbordet Byllan och brickan Bärbar

Det här inlägget postades i Nioochenhalv kvadratmeter uppe på berget. Bokmärk permalänken.

2 svar på Om bord

 1. Gunnar skriver:

  Kul att fynda på IKEA. Vi är ofta där nu eftersom det finns i stan. Låter smidigt med stödet till laptop. Jag har IPad så hustru har jag inget bruk för detta

  • Kraka skriver:

   Det är alltid roligt att gå runt på IKEA och titta, det finns oftast något nytt. Hemma i Stockholm bor jag ganska nära Barkarby och har till och med långpromenerat dit ibland.
   Här i Göteborg finns det två IKEA, jag har ännu bara varit vid den i Bäckebol som ligger nära. Men en dag, inom en inte alltför avlägsen framtid, ska jag göra ett besök i Kållered och ”kålla” på den IKEA:n också.

   Nej, med en padda behöver man ju inget stöd kanske. Men jag är nöjd med mitt och invigde det med ett filmavsnitt redan igår när jag kom hem. Precis som om jag inte sett nog med film på bio… 🙂
   (Var och såg Paranoia på Bergakungen igår kväll)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *