EFIT – Ett Foto I Timmen – 19 september

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 19 september hittar du här.

Det här dagen är en alldeles vanlig torsdag. Jag har jobbat några nätter och ska ha en ledig natt innan det är dags för en jobbhelg.
Jag har valt att kompensera bortfallet av tid som blev medan jag sov under förmiddagen med att lägga in några extra bilder vissa timmar.

Kl 07-08: Jag har precis kommit ut från sjukhuset och är på väg till parkeringen för att hämta min bil och sedan köra hem.

Kl 08-12: Efter nattens arbete är det dags att sova. Eftersom jag ska vara ledig kommande natt sover jag bara en halv dag.

Kl 12-13: Dags för frukost på fönsterbrädan. Jag är otroligt fascinerad över att bo på 6:e våningen med utsikt över trädtopparna. Det ger ett annat perspektiv än att bo på markplan.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 13-14: Jag hade bestämt att eftermiddagen skulle ägnas åt en rejäl långpromenad i det naturområde som ligger alldeles där jag bor.
Området, som är ordentligt stort, heter Vättlefjäll och har en mängd olika spår man kan gå, det finns flera sjöar och lederna är förbundna med Bohusleden.
Jag hann inte mer än komma ut innan det började småregna, ett regn som tilltog i styrka tills himlen öppnade sig och det vräkte ner.
Jag höll dock ut en hel timme och gick en runda och blev väldigt glad när jag åter fick syn på husen i Rannebergen. Det är mitt hus som syns på avstånd och om ni tittar på fönstren så är mitt fönster det som ligger på översta våningen alldeles till höger om utbuktningen på huset. Det är den utbuktningen som gör att jag inte kan se sjön från mitt fönster. Om jag smyger ut i Ehsans vardagsrum och tittar ut genom hans fönster ser jag vattnet. Det är synd att jag inte har sjöutsikt.
Den som är uppmärksam ser säkert färgskillnaden på himlen bakom huset. Den beror på att jag insåg att jag hade fotat fel fönster och därför tog en ny närbild när jag kom tillbaka från en senare promenad.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 14-16: När jag kommit in och hängt upp alla genomvåta kläder sätter jag mig vid datorn och lägger in de bilder jag tagit hittills och skriver text till dem.
Sedan lägger jag mig på sängen med min surfplatta, en Nexus 7, och tittar på ett avsnitt av Dexter. Dexter är en ovanligt sympatisk seriemördare och man kan inte låta bli att charmas av honom och hans alldeles egna rättspatos.
Jag har nyligen skaffat mig Netflix, en filmtjänst som fungerar ungefär som Spotify fast för film.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 16-18: Jag lagar middag. Kokar potatis på spisen. Eftersom jag inte har någon egen kastrull lånar jag en, men något passande lock hittar jag inte.
Jag värmer fiskbullar i micron och har snabbkylt en öl i frysen.
Dukar upp på fönsterbrädan och ser ut genom fönstret på de vackra, höstfärgade träden. Himlen är blå igen och av regnet syns inte ett spår förutom enstaka våta fläckar på marken.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kl 18-19: Jag bestämmer mig för att göra ett  nytt försök att promenera. Den här gången går jag ner mot Angereds centrum.
Det är de små, små detaljerna som gör det sjöng Povel Ramel i en av sina många visor och så är det ju, det är den som tar sig tid att lägga märke till livets detaljer som känner glädje i vardagen.
Några löv från en ek ligger i solen på gångvägen, en katt hastar genom gräset så snabbt att den inte helt vill fastna skarpt på bild, ett moln visar upp sig med ljusa och mörkare partier.

Kl 19-20: Jag går runt lite i Angereds centrum, dricker en snabb kopp kaffe eftersom de strax ska stänga och tar mig sedan hem till Rannebergen igen.

Kl 20-21: Plockar ordning lite på rummet och sätter blommor i en vas på mitt ena lilla bord.

Kl 21-24: Kvällsmys med film, vin, nötter. Livet är nära nog perfekt.

Dagen är slut och går över i natt. Det är när man ser delarna, alla pusselbitarna som bildar en dag, som man ser helheten i livet.

EFIT

Det här inlägget postades i EFIT - Ett Foto I Timmen - 2013. Bokmärk permalänken.

3 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 19 september

 1. Maria skriver:

  In å kikar på din dag. Härligt med skogspromenad. Även om den hade varit bättre utan regnet kanske

 2. Micke skriver:

  Jag var och hälsade på i Angered i fjol sommar och ganska så långt upp på Lövgärdesvägen (väl?). Så jag försöker orientera mig lite vart Rannebergen ligger och tror det var österut från centrumet i Angered va? 🙂

  Fick iaf ta del av ombyggnaden av spårvagnen och busstrafiken då iaf..

  • Kraka skriver:

   Om man står i Angereds centrum med blicken mot norr så ligger Rannebergen nordost i nästan exakt 45 graders vinkel.
   Likaså kan man säga att om man står i Rannebergens centrum ligger Lövgärdesvägen i nära nog 45 graders vinkel åt nordväst.
   https://maps.google.se/maps?hl=sv&tab=wl

   Nu går spårvagnarna som de ska igen, men de var avstängda några veckor den här sommaren också.
   Kommer du till Angered igen får du höra av dig, jag kommer att bo kvar här till slutet av maj innan jag åter igen flyttar ut på Marstrandsön och som planerna ser ut nu flyttar jag hem till Husby/Kista nästa höst.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *