Utflykt till en ny, men välkänd, miljö

Igår var jag i Uddevalla hela dagen. Det är en rätt lång väg dit, det blev 9 mil enkel resa för mig. Men trots att de flesta valt att samåka hade jag redan tidigt bestämt mig för att köra egen bil ensam. Dels för att inte behöva stressa på morgonen, men framför allt för att jag ville ha friheten att kunna stanna på hemvägen.

IKEA i Uddevalla, eller i Torp en bit utanför egentligen, är Sveriges nyyaste IKEA-varuhus. Man öppnade så sent som 8:e maj i år.

Jag stannade alltså till i Torp och gick runt på IKEA. Alla IKEA-varuhus är uppbyggda likadant. Jag tror att det gäller i hela världen, men jag har aldrig varit inne på IKEA utomlands, i alla fall inte vad jag minns. Annars finns de ju nästan överallt.

Jag såg några saker jag skulle vilja köpa, men eftersom jag nyligen slutbetalade min semesterresa har jag ont om pengar. Dessutom vill jag vara lite sparsam så jag kan ha en reskassa med när jag åker. Det brukar ju alltid finnas något jag vill köpa, om inte annat så sparar jag ju på T-shirts. Nej, inte sparar på hög alltså, jag anvädner dem som kläder.

En annan sak som är roligt är att jag börjar närma mig i stugkön och nu är det roligt att gå och drömma bland möblerna. Det är säkert minst 3, kanske 5, år kvar innan det kan bli aktuellt att få köpa en stuga i området jag står i kö för. Det säljs inte så många hus varje år, i bästa fall två eller tre, men några faller också ur kön av olika orsaker.

Idag var det inte aktuellt att äta på IKEA:s restaurang. Brukar ju annars ofta äta något när jag ändå är där. Men efter dagen på Bohusgården var inte äta något av mina mest prioriterade behov. 😀
Kaffe är  ju däremot alltid prio ett och det ingick en kanelbulle i priset. Fem (5) kronor för kaffe och kanelbulle är väl helt okej, eller vad säger ni?

Innan jag åkte hem gick jag in i Flüggers affär och botaniserade bland tapertrullarna på väggarna. det är alltid lika roligt.

 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *