Trevliga tisdag

Det blev en dag i vänskapens tecken, en dag då jag gav mig tid att umgås. Det har varit så mycket arbete sedan jag flyttade hit upp på berget och när jag varit ledig har jag rest hem till Kista. Men idag blev det då äntligen av att träffa några vänner.

Min vän B, som bor i Hammarkullen, och jag bestämde att träffas utanför Jerkstands konditori kl 12. Vi drack kaffe och åt ett slags smördegsbakverk med jordgubbe på. Vi blev sittandes i flera timmar och pratade eftersom det var ett bra tag sedan senast vi sågs.

Efter att jag gjort några inköp tog jag bussen hem och åt lite innan jag återigen gick ner till Angereds centrum, den här gången för att ta spårvagnen in till city och träffa en annan vän, I, för att gå på pilgrimsmässan i Masthuggskyrkan.
Precis när jag kom ner till spårvagnshållplatserna gick naturligtvis 9:an. Jag tog då en annan vagn, men kom snabbt på att det var en dålig idé och klev därför av i Hammarkullen och väntade på nästa 9:a. Medan jag väntade tittade jag på de spännande väggmålningarna.
Jag åkte sedan in till Masthuggstorget och gick sedan uppför backarna till kyrkan. Som vanligt var det en fin gudstjänst.

Efteråt promenerade vi hem till I för att äta lite och umgås. Jag hade en flaska vin med mig och I hade gjort en sallad med en massa gott i.
Vi pratade om allt möjligt och hon visade bilder från sin senaste resa och kvällen gick snabbt.

Jag tog bussen ner till Järntorget för att ta 9:an, men det visade sig att så sent på kvällen går den inte till Angered och det blev, i tid mätt, en lång resa hem. Jag väntade först jättelänge på 9:an som bara gick till Centralstationen. Där fick jag vänta lika länge på 4:an och i Angered dröjde det länge innan bussen gav sig av för att ta mig uppför den långa backen till Rannebergen. Men nu är jag hemma och ska snart sova för att orka med allt jag planerat för morgondagen.

 

 

Fortfarande blommar det utanför min port

 

 

 

 

 

 

Två av de spännande väggmålningarna som finns vid Hammarkullens spårvagshållplats

 

 

 

                 Utsikt från Masthugget

 

 

 

Krucifixet i Masthuggskyrkan

 

 

 

 

 

Kvällen                avslutades med sallad och vin

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *