Batteriresan

Det blev en lång dagsutflykt för att byta batteri i bilen. Först fick jag ta buss, spårvagn och buss för att komma till det industriområde där jag skulle köpa nytt batteri.
På vägen insåg jag att klockan var en bit efter lunchtid och att två riskakor var i minsta laget för att orka. Fick bli en korv med bröd från Pressbyrån.

Naturligtvis visade det sig att batterifirman låg allra längst bort och att jag blev tvungen att gå genom hela industriområdet för att komma dit. Men det var nog bara cirka 3 kilometer, i alla fall vad jag kunde uttyda från stegräknaren. Men det kändes längre.

När jag kom dit fick jag veta att de tar 150 kronor för att montera batterier, men att de dessutom skulle skjutsa mig till sjukhusets personalparkering och byta på plats åt mig. Det kändes som ett bra erbjudande med tanke på att jag annars fått bära det 10 kilo tunga batteriet hela vägen. Dessutom är det inget självändamål att skita ner sig. Jag vet att jag kan byta batteri om jag måste. Dessutom fick jag rådet att tilläggsladda när jag inte använder bilen, till exempel när jag reser iväg. Då måste jag naturligtvis både plocka ur och sätta tillbaka batteriet. Den proceduren är jag väl förtrogen med från tidigare i livet då jag under en period hade ett så dåligt batteri att det varje natt stod i mitt kök och laddades för att varje morgon åter monteras i bilen. Men jag hade helt enkelt inte råd med något nytt batteri just då.

Det gick väldigt bra och snabbt. På vägen pratade vi om resor och vandringar. Han som skulle byta åt mig hade varit på åtskilliga resor, bland annat i Alaska flera gånger.
Det tog inte många minuter att få batteriet bytt, det är ju bara några muttrar som ska lossas och sedan skruvas till igen. Bilen hoppade igång direkt på första försöket med sitt nya, fina batteri.

Eftersom jag skulle besiktat bilen senast den sista december var jag tvungen att åka direkt till besiktningen. Fick kosta på mig den extra hundralapp det kostar att komma utan tidsbeställning. Men det var det värt.
Man tog hand om min bil genast, hittade inget att anmärka på och under tiden fick jag en kopp kaffe och hann prata med en man som var mekaniker på Toyota. Han tyckte jag skulle köpa mig en Toyota istället och jag hade lite tur, jag kunde imponera med mina nya kunskaper om deras hybridbilar. Jag hade nämligen läst på om dem igår, men insett att de är lite för dyra för mig. Men jag tror verkligen på hybridtekniken för framtiden.

Efter besiktningen körde jag ett varv i industriområdet, det var i och för sig inte meningen, jag svängde på fel ställe. Det är inte lätt att hitta i dessa roddiga områden med vägar överallt. Men sedan gav jag mig av till Bäckebol för att äta en ordentlig lunch på IKEA. Efter maten åkte jag till Coop Forum och köpte frukt.

 

Det fick bli köttbullar idag.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Batteriresan

 1. Ingrid skriver:

  Det var ju bra service den firman hade. Att gå så långt med ett tungt batteri kan inte vara någon höjdare.
  Hoppas att bilen kommer att fungera bra nu, nybesiktigad och med nytt batteri bör den ju gå som ett spjut!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Det var nog inte bara god service, det var framför allt att mannen jag pratat med i telefon hade ett gott hjärta. Det tillhörde inte det normala att man åkte ut och monterade batterier, men man tyckte synd om mig som skulle bli tvungen att bära det tunga batteriet så långt.

   Kram

 2. Gunnel skriver:

  Vad härligt när man träffar på så hjälpsamma människor. Du verkar väldigt händig när det gäller bilar. Tyvärr har jag tummen mitt i näven när det gäller sånt. Känns skönt när bilen gått genom besiktningen och man kan köra lugnt ett år igen. Ha en solig och fin helg.

  • Kraka skriver:

   Ja, de senaste dagarna har jag ”sprungit på” väldigt trevliga människor. Annars är jag en sån som ofta råkar ut för de allra otrevligaste exemplaren som gör och säger saker som man knappt tror är sant.

   Ha en fin helg! Själv jobbar jag hela helgen, men jag hoppas ändå hinna med lite sol och frisk luft.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *