Middag med övernattning på Tjörn

Igår var jag bortbjuden på middag. Det var vår städerska på Sommarhotellet som bjudit hem mig. Hon bor i ett högt beläget hus på Tjörn. Tråkigt nog var det regn och grått och av utsikten såg jag inte mycket.

Jag hade jobbat på natten och sedan sovit fram till fjortontiden och sedan packat in det jag skulle ha med mig i bilen. Jag hade aldrig tidigare varit på Tjörn så det var spännande att komma dit. men som sagt, vädret visade sig från en mycket dålig sida.

Det visade sig att både min goda vän och hennes pojkvän har en dygnsrytm som liknar min. Detta trots att de inte är nattarbetare. Det blev därför en sen kväll då I och jag satt i köket och delade på en flaska vin, en Amelia Adamo Negroamario nr 76810. Den finns än så länge bara i beställningssortementet, men beställs den tillräckligt så kommer den på hyllan snart. Jag rekommenderar varmt det här vinet. Ska göra en ny beställning snart.
Under tiden satt hennes pojkvän D och såg TV så vi tjejer fick prata i lugn och ro.

Så småningom blev det dags för middag, någon gång vid midnatt. Vi åt fisk, uer (som också kallas kungsfisk), pressad potatis och en sås som vi lyckades rädda efter att jag fått den att skära sig medan I var ute och rökte och jag fått förtroendet att passa den.
Till efterrätt serverades äggost, det mest bohusländska man kan tänka sig. Jag har fått med mig både en bit äggost och björnbärssylt att förgylla livet med ikväll.

Vid tvåtiden började jag bli trött, hade sovit lite för lite på dagen, och jag förordade att det nog var sovdags. Sedan sov vi alla gott till klockan var tolv eller något sådant. Det blev en sen frukost, men det passar mig bra. Bland annat fick jag smaka på Tjörnkaka, ett speciellt bröd som bakas i vedeldad ugn och som liknar Hönökaka. Efter frukosten var det dags för mig att återvända till min egen vardag.

 

 

Uer

 

 

 

 

 

 

 

  Äggost


 

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

2 svar på Middag med övernattning på Tjörn

 1. Gunnar skriver:

  Tack för vintipset! Jag ska notera och beställa vid tillfälle.
  (Jag gör ett nytt försök med min blogg och kommer också att följa dina inlägg här)

  • Kraka skriver:

   Du har tur. Karlstad är en av de städer där det redan hamnat på hylla. Jag gjorde just två beställningar, en till Angered och en till Kista. Dit har det ännu inte kommit på hylla och måste fortfarande beställas. Karlstad har just nu 11 flaskor i lager. 🙂

   Trevligt att du tar upp dig blogg igen!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *