Påsklunch – En tradition på jobbet

Idag hade vi påsklunch på jobbet. Det är en av de traditioner man har där jag arbetar nu. Man är bra på att fira helger, jämna födelsedagar och ta vara på möjligheterna till fest och gemenskap.

Lunchen var ett knytis där man i förväg skrev upp sig på en lista med de saker som skulle vara med. Jag valde att göra 40 ägghalvor med topping eftersom det var enkelt och jag inte har tillgång till något ordentligt kök där jag bor nu.

 

Mina ägghalvor klara och packade för transport. Enklast möjliga med citronmajonäs och en räka

 

 

 

Vackert dukat i personalrummet

 

 

 

Massor av god mat…

 

 

I Bohuslän hålls inget kalas med självaktning utan att man har äggost

 

 

 

 

Som avslutning var det en vacker och god påsktårta

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

3 svar på Påsklunch – En tradition på jobbet

  1. Åsa skriver:

    Jo,ägghalvor med majonäs och en räka- enklare kan det nog inte bli! Fast gott ändå!
    Men tror nog att mina ägghalvor hade haft ett gäng räkor på trängsel av hemmagjord majonäs( har nog inte köpt färdig dito på 30 år; är ju busenkelt att göra god majo!)
    Och så lite gräslök på?
    Mitt bästa påsktips är dock ännu enklare; sill från LIDL inlagd i gurka och äpple! Så gott !
    Dessutom köpte jag en färdig påskhöna från Picard; en rackarns höna fylld med chokladtryffel. Ska bara stoppa några fjädrar i baken så….
    Nä,påsken ska göras enkel, den ska vara jättegod,men tiden vill inte jag ha i köket!
    Så jättesynd att Du inte kunde vara kärring hos mig;(

    • Kraka skriver:

      Ja, som du vet, köket hos han jag bor hos är inte direkt lämpligt för någon matlagning. Det fick helt enkelt bli något jag kunde tillaga inne på mitt rum.
      Får bli kärring hos dig ett annat år… 🙂

  2. Petter skriver:

    Vad glad jag blir att det är flera än jag som föredrar citronmajonnäs till ägghalvorna framför kaviar 🙂

Lämna ett svar till Kraka Avbryt svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *