Another day

Söndagen blev ett långt ätande, men också en hel del promenerande. Vi hade bestämt att fira Handdukasdagen med middag på något trevligt ställe. Jag hade många gånger åkt förbi Halta Lottas krog vid Redbergsplatsen och tänkt att vi skulle gå dit och dessutom hade min sons vänner rekommenderat stället visade det sig. Valet var med andra ord rätt självklart.

Eftersom Handduksdaen och Mors dag sammanföll i år fanns det en speciell meny att välja på, en Morsdags-meny, där man kunde välja två rätter, eller tre, samt göra valet fisk eller kött.

 

Fisk…

 

 

 

                                                          …kött

 

 

Maten var underbart god, servicen väldigt långsam. Så långsam att vi hunnit bli hungriga igen innan vi fått betala och gick därifrån.

När vi ätit klart var det sen eftermiddag och vi promenerade för jag skulle kunna ta några turfzoner på vägen. När vi kom ner till Ölstugan Tullen Lejonet skulle vi ta en öl.
Vi tänkte sitta ute och slog oss ner, men där satt en riktig dåre som direkt gick till anfall och började kalla mig och min son för idioter och att vi hade mindre än 50 i IQ och saknade både uppfostran, utbildning och existensberättigande. .
Han gillade nog inte folk från Stockholm, men jag tar inte sån skit från folk som inte vet något om mig, min utbildningsnivå och vem jag är. Jag reste på mig och bar in mitt glas och satte mig inomhus.

Vi tog en öl till och beställde lite mat, det var åtskilliga timmar sedan vi ätit. Men till sist gick vi vidare och jag tog fler zoner och slutligen drack vi kaffe på McD vid Scandinavium. Därefter en promenad till Drottningtorget och det var dags att åka åt varsitt håll. Ännu en dag var slut.

* Halta Lottas krog var en legendarisk krog i Göteborg som låg på Vallgatan fram till 1870-talet. Det är den krogen sången Halta Lottas krog i Göteborg handlar om.
Kvarterskrogen Halta Lottas krog vid Redbergsplatsen har inget samband med den ursprungliga Halta Lotta förutom namnet.

Det här inlägget postades i Livet, Mammason. Bokmärk permalänken.

Ett svar på Another day

  1. Gunnel skriver:

    Vilka konstiga typer det finns1 Handduksdagen har jag aldrig hört talas om , men det finns firardagar för nästan allt nu. Kram

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *