Man ur huse för att vara inne

Jag håller på att packa och fixa på rummet. Eftersom hyresvärden är ledig idag har jag inte tillgång till köket och kunde därför inte laga lunch. När magen började kurra tog jag bilen till IKEA som ligger hyggligt nära.

Redan när jag kom till parkeringen blev jag förvånad att det kunde vara så fullt, en solig och varm försommardag. Inte kan väl alla dessa människor behöva köpa nya möbler just idag?

Hur som helst gick jag in, men där var rena invasionen. Aldrig någonsin har jag sett så mycket folk på IKEA. Varken i Bäckebol, Kungen Kurva eller Barkarby, de tre IKEA jag besöker tillräckligt ofta för att kunna ha en åsikt om hur det brukar se ut olika dagar.

Istället gav jag mig av till den delen av Bäckebol där Coop Forum ligger. Innan jag gick in i deras restaurang kunde jag konstatera att inne i Media Markt kunde nog varje kund, de få som var där, få hjälp av minst fem personal. Inte heller i de andra afärerna verkade det vara speciellt många kunder. Inte ens inne i Coop Forum var det speciellt många som handlade, ungefär som vilken torsdag som helst mitt på dagen.

I restaurangdelen var det halvfullt, men jag behövde inte stå i någon kö. Inte blev det dyrare heller eftersom både sallad och dricka ingick. Ja, kaffe ingick förstås också, men det gör det ju alltid på IKEA om man har Familykort. Däremot får man betala extra för sallad, dricka och bröd. Här kunde jag fått smör och bröd också, men så hungrig var jag inte.

Efter maten segrade förnuftet över viljan och jag åkte hem och sov några timmar. Egentligen hade jag velat vara ute i det fina vädret, man vet aldrig när det blir kallt, regnigt eller blåsigt igen. Men jag behövde sova inför nattens arbete.

Det här inlägget postades i Livet. Bokmärk permalänken.

4 svar på Man ur huse för att vara inne

 1. wiolettan skriver:

  Det där ser gott ut, jag älskar mycket sallad.
  Fick du reda på varför det var så fullt med folk på Ikea som du först besökte? Om det kanske var något erbjudande som lockade eller så? Vi har ju inte så långt till Ikea i Barkarby, men ändå är det länge sedan jag var där.
  Hoppas att du får en finfin dag. Vi har regn här nu, men det går bra det med.
  Kram!

  • Kraka skriver:

   Jag har ingen aning om varför det var så mycket folk igår. Idag var det normalmycket och ingen kassakö alls. Jag blev tvungen att åka dit och köpa ytterligare en flyttkartong. Eller två, de är ju förpackade två och två. Men jag tror jag klarar mig med en, så blir det tre sammanlagt. I stort sett alla mina kläder är förpackade i smutstvättsäcken och ska göra en resa hem till Stockholm och tillbaka.
   Idag behövde jag inte äta, fick kaffe och smörgås hos min vän i Hammarkullen när jag ställde saker i hennes förråd.
   Jag älskar också sallad, speciellt när man får välja vilka grönsaker man vill ha. Rödlök ligger högt i kurs hos mig.
   Kram

 2. wiolettan skriver:

  Normalt tryck på Ikea, låter bra för då tar det inte så lång tid att inhandla det man ska ha, om man hittar det förstås.
  Det är mycket jobb detta med att flytta. Ja, beroende på hur mycket prylar som har samlats.
  Min förra man hade en förkärlek för prylar så att då vi skulle flytta ifrån ett radhus i Sollentuna till villa i Duvbo packade jag 82 flyttkartonger. Helt otroligt mycket. Men det gick. Det svåra var att de som skulle köpa vårt radhus ägde huset vi köpte. Så, flyttbilarna fick i princip mötas på halva vägen.
  Nu bor vi i lägenhet med mindre prylar.
  Kram och ha det bra.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *