EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 juli

EFIT, ett foto i timmen, är en sajt där man på givna dagar lägger upp en länk till sitt blogginlägg Ett foto i timmen. Sajten startade 2004 och har adress http://ettfotoitimmen.se

De andra deltagarnas EFIT den 13 juli hittar du här

Båda EFIT-dagarna för juli låg mellan mina arbetsnätter, alltså på dagar då jag sover i stort sett hela dagen. Eftersom reglerna tillåter att man, undantagsvis, väljer en annan dag valde jag måndagen den 14 juli istället för den 13 juli.

Klockan 07-08: Jag kom ut från sjukhuset till en solig dag. Det hade varit en jobbig natt och jag kom inte iväg förrän nästan kvart i åtta.

Klockan 08-09: Trots att jag var trött gjorde jag en kortare turfpromenad. Turf är ett spel jag spelar, läs gärna mer om spelet på turfgame.com.
Jag brukar sätta mig på bänken nere vid Ankornas damm, där en av zonerna i Kungälv ligger. Men den här morgonen var bänken redan upptagen.

Klockan 9-10: Jag åt frukost på Café Tant Rut. Jag brukar ofta sätta mig där en stund de morgnar då jag vakar av och ska vara ledig.
”Gästen” vid bordet bredvid hade ett klandervärt bordsskick och traskade runt i matresterna. Men än mer klandervärt var att de som ätit där tidigare inte burit in sin disk.

Klockan 10-11: Klockan 10.00 öppnar de flesta affärerna i Kungälv. Jag hade spanat in ett par saker jag ville köpa och besökte därför ett par olika ställen. Här har jag lagt upp dem i bilsätet för dokumetation. I bakgrunden en form att göra äggost i. Äggost är Bohusläns landskapsrätt och kan både ätas med sylt och till sill. Varje familj med självaktning har naturligtvis sitt eget, hemliga, recept. Men det finns flera att välja på ute på nätet, det finns två på förpackningen till formen och jag har en del kontakter efter fyra somrar här nere. Så nu kan mina vänner därhemma förvänta sig att utsättas för mina tillverkningsexperiment under vinterhalvåret.
Skylten, som har ett budskap som är så mycket jag, kommer att ha en given plats i mitt kök hemma i Kista.

Klockan 11-12: Jag har varit på Coop Forum i Bäckebol och på Systembolaget. Matvaror och vin fanns i vagnen.

Klockan 12-13: Parkerade bilen på Koön. Utsikten är fantastisk, speciellt en solig dag.

Klockan 13-14: Lite lunchkaffe och smörgås på uteplatsen hemma på Marstrand. Jag förbereder mig inför två timmar fasta, total fasta då jag inte ens får dricka något. Brödet är Lepine, ett bosniskt bröd.

Klockan 14-15: Efter exakt en timmes totalfasta blandade jag min Ducoral, ett vaccin som man dricker. Det är i första hand vaccin mot kolera, men bra även mot diarrésjukdomar mer generellt.
Jag hade haft mobilens timer på och efter att jag druckit mitt vaccin satte jag det på ytterligare en timme.

Klockan 15-18: När timern indikerade att det var fritt fram för mer kaffe valde jag att sova ännu en stund. Efter fem arbetsnätter behövs mer än två timmas sömn.

Klockan 18-19: Nu var det dags att ta tag i matlagningen. Jag lagade en fisksoppa.

Klockan 19-20: Lite försenad sällade jag mig till resten av gänget i trädgården. Vi har en tradition att fira Frankrikes nationaldag med en liten fest då vi äter fisksoppa. Hur traditionen uppstått vet jag inte, den var redan etablerad då jag flyttade in för fyra år sedan.

Klockan 20-21: Medan vi satt i trädgården växlade molnen, det var ömsom regn omsom sol. Men vi hade spänt upp ett par parasoll och satt säkert.

Klockan 21-22: Det började bli dags för var och en att plocka ihop sina saker och bära in.

Klockan 22-23: Jag avslutade kvällen med att diska och torka av spisen och diskbänken. Sedan var det sovdags.

Det här inlägget postades i EFIT – Ett Foto I Timmen – 2014. Bokmärk permalänken.

8 svar på EFIT – Ett Foto I Timmen – 14 juli

 1. Micke skriver:

  Äggost vete sjutton om jag som norrlänning smakat 🙂
  Dålig på fira Franska nationaldagen är jag också (kul initiativ) måste jag säga.

  Koön är för mig nått nytt, ska googla 🙂

  • Kraka skriver:

   Äggost har jag mest haft bekantskap med som efterrätt med sylt, men på vår påsklunch på jobbet fick jag lära mig att man också kan äta den till sill. Får väl prova det också någon gång…
   Det är väl lite udda att fira just Frankrikes nationaldag, men med tanke på vad franska revolutionen betytt för demokratin och hela Europa så är det kanske ingen dum idé. dessutom ska man ta vara på alla möjligheter till fets.
   Koön är ön före själva Marstrand. Dit åker man numera över broar. Men sista biten ut till Marstrandsön åker man färja. 🙂

 2. Ingrid skriver:

  Så trevligt att få följa din dag. Tack för det!
  Själv har, efter att varit med i Efit i flera år totalt tappat lusten för det. Var sak har sin tid!
  Kram, Ingrid

  • Kraka skriver:

   Precis som du säger har allt sin tid. Just nu känns det bra för mig med dessa fotodokumentationer eftersom de ger mig lite substans i vart tiden tar vägen. För vägen tar den och det i en himla fart…
   Kram

 3. znogge skriver:

  Trevligt att få följa din dag.

  Hur tycker du att Ducoral fungerar? Jag har tagit det vid två resor men inte märkt skillnad mot när jag inte tagit det. Sedan har jag hört läkare som säger att det är onödigt och effekten inte alls är dokumenterad. Så lite fundersam blir man allt…

  Ha en bra dag!

  • Kraka skriver:

   Jag vet faktiskt inte. Det är ju trist om läkarna säger att Ducoral inte ger skydd mot Kolera, har faktiskt inte hört just det. Förr var Kolera en av de tre sjukdomar där det krävdes specialkompetens för att få vaccinera och ett speciellt, av WHO, utfärdat intyg. Idag är det bara Gula febern som har de rutinerna. Huruvida Ducoral ger skydd mot andra diaréer kan man ju diskutera, de flesta magåkommor är väl virus och mot dessa ger knappast Ducoral skydd. Dessutom kan man bli väldigt sjuk, med kraftiga diaréer, om man inte dricker ordentligt och blir uttorkad. Det har jag råkat ut för en gång, på en solsemester, då det inte är lika självklart att få i sig rätt vätskemängd som på en vandring.
   Önskar dig en bra dag!

 4. paula i pörtet skriver:

  hej, vilken trevli idé med gårdsfest, tror jag ska införa det här hos mig också. ska du ut o resa, tänker på intaget av vaccin. visste inte att det fanns i flytande form. trevli resa

  • Kraka skriver:

   Ja, fester är alltid trevligt! Jag ska resa till kamchatka i augusti för att vandra. Ducoral är det vaccin man numera använder mot kolera.
   Ska läsa lite mer på din sida, såg att du har massor av trevliga bilder. 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *